Edindiği bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı tarafından Rize ve ilçelerine 11’i uzman, 66’sı pratisyen olmak üzere toplam 77 doktor ataması yapıldı. Ataması yapılan hekimlerin bir bölümü geçen haftadan itibaren göreve başlarken, 5 Ekim’e kadar tüm hekimlerin göreve başlaması bekleniyor.

Atamalar kapsamında Kaçkar Devlet Hastanesine 5, Rize Devlet Hastanesi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine 2’şer, Güneysu Tenzile Erdoğan Hastanesi ile Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesi 1’er uzman hekim ataması yapıldı.

Kaçkar Devlet Hastanesine ataması yapılan uzman doktorların 2’si İç Hastalıkları branşında olurken, Ortopedi ve Travmatoloji ile Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Deri ve Zührevi Hastalıklar branşına da birer atama yapıldı.

Rize Devlet Hastanesine Göz Hastalıkları ile Ruh Sağlığı ve Hastalıkları branşında doktor ataması yapılırken, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine Radyoloji ile Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları branşında, Güneysu Tenzile Erdoğan Hastanesine İç Hastalıkları, Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesine ise Aile Hekimliği branşında uzman doktor atamaları yapıldı.

Pratisyen hekimlerden 18’i Rize Devlet Hastanesine atanırken, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kaçkar Devlet Hastanesi, Güneysu Tenzile Erdoğan Hastanesi ve Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesine 10’ar, Fındıklı Devlet Hastanesine 4, Rize Merkez Toplum Sağlığı Merkezine 3 ve İyidere Mukaddes Kalkavan İlçe Devlet Hastanesine 1 pratisyen doktor ataması yapıldı.

Kaynak: olay53.com

Rize'de Yaşlılar Haftası Kutlamaları Kapsamında Ziyaretler Rize'de Yaşlılar Haftası Kutlamaları Kapsamında Ziyaretler
Editör: TE Bilisim