29 Ekim 1923’te “ Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” İlkesiyle kurduğumuz Cumhuriyet, aradan geçen 97 yılda her türlü saldırı ve zorluklar karşısında ayakta kalmış ve kalmaya devam edecektir. Tarihte eşine az rastlanır kahramanlık destanıyla istiklaline ve istikbaline sahip çıkan kahraman Milletimiz, geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da birlik ve beraberliğini koruyarak, birbirine sımsıkı bağlarla bağlanmaya devam edecektir.
Cumhuriyet,  büyük bir çağdaşlaşma projesi olup; aydınlığı, dostluğu, kardeşliği, birliği, beraberliği ve başarıyı paylaşıp, Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaktır. Devletimiz ve milletimiz, Cumhuriyetin sağladığı imkânları en iyi şekilde kullanarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği modern ve çağdaş bir devlet olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Türk milleti dün Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bugün de vatan sevgisi ve iman gücüyle yeni destanlar yazmaya devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti her alanda büyük başarılar gösteren ve göstermeye de devam edecek büyük bir devletidir.
Cumhuriyeti “En Büyük Eserim” diyerek anlatıyor Gazi Mustafa Kemal.. Bu eseri korumak ve ilelebet yaşatmak milletimizin her ferdi, özellikle çocuklar ve gençlerimizin azim ve kararlılıkla üstlendiği bir görev olmalıdır. Ülkemizin her alanda yükselmesi ve yücelmesi için aynı azim, sabır ve vatana adanmışlıkla çalışmak her Türk vatandaşının vicdani sorumluluğudur.

Sahil Güvenlik Botları 18 Mart'ta Halkın Ziyaretine Açılıyor! Sahil Güvenlik Botları 18 Mart'ta Halkın Ziyaretine Açılıyor!

Aziz Milletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki duygu ve hedefler doğrultusunda kenetlenerek bugünlere gelmiştir. Yaşadığı tüm badireleri birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmıştır. Bugün geldiğimiz noktada, içinde bulunduğumuz pandemi sürecini de birlik ve beraberlikle aşmayı başaracaktır. Yarınlara daha kararlı, bilinçli ve sağlıklı çıkacağımızdan hiçbir şüphem yoktur.
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, değerli Rizeli hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Editör: TE Bilisim