Valilikteki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Kasap, burada yaptığı konuşmada, Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanlar ve diğer şehitler nedeniyle, eğlence programlarından arındırılmış bir şekilde kutladıklarını belirtti.

Rize'nin 2 Mart 1918 yılında, işgalcilerden temizlendiğini kaydeden Kasap, "Bu kutlu gün, derdi vatan olanların, vatanımızın kıymetini bilenlerin, rengini şehitlerimin kanından alan bayrağımızın anlamını bilenlerin günüdür. Rizemiz, bu topraklarda bağımsız yaşamanın istek ve iradesini ortaya koymuş, esaret altında yaşamayacağını tüm dünyaya göstermiştir." dedi.

Kasap, şöyle devam etti: "İstiklal ve hürriyet, bizler için uğrunda ölünecek önemli ve vazgeçilmez kavramlardır. Rizeli, vatanı, bayrağı ve ezanı için gözünü hiç kırpmadan, seve seve canını feda eder. Bu nedenle 2 Mart, Rizeliler için istiklal, hürriyet, cumhuriyet ve demokrasi demektir. 2 Mart 1918 tarihinden beridir, vatanımızın ve şehrimizin muhafazakarlarıyız. 100 yıl önce kurtuluş savaşında bağımsızlığı için mücadele eden Türk milleti olarak, demokrasi için mücadelemizi, çok yakın geçmişte yeniden tüm dünyaya gösterdik."

Törende, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Törenin ardından valilik önünden başlayan şehitlere saygı yürüyüşünde, 100 metrelik dev Türk Bayrağı, öğrenciler ve bazı vatandaşlar tarafından taşındı.

Yürüyüş Sahil Camisi'nin önünde sona erdi.





Editör: TE Bilisim