Rize'nin Salarha beldesinde taşan derenin sularına kapılarak kaybolan vatandaşın Hüseyin Çap olduğu belirlendi. Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, yaptığı açıklamada metrekareye 120 kilogram yağmurun düştüğünü ifade etti.

Rize'de akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Salarha beldesinde bir araç derenin taşması sonucunda sel sularına kapıldı. Araçtaki 2 kişi kurtarılırken, 1 kişinin sel sularına kapılarak kayboldu. Kaybolan vatandaş için arama çalışmaları başlatıldı. Yürütülen çalışmalar sonucunda kaybolan vatandaşın Hüseyin Çap olduğu tespit edildi.

OLAY ANINI ANLATTI

Olay anını gören Dinçer Topal isimli vatandaş "3 araba peş peşe gidiyordu. Bir tanesi sola doğru yanaştı iyice. Bağırdık. Aracı yola almaya çalışıyordular. Su bir anda geldi aldı onu. İki kişiyi kurtardık, bir kişiyi su aldı. Araçtakileri kurtardık. Aracı gördük, bağırdık. Bir kişi aracı dayanıyordu. Su baya artmıştı. Aracı kurtarmak için dayanırken çukura düştü. Suya kapılarak, su aldı getirdi onu. Sadece kafasını gördüm." diye konuştu.

VALİ YARDIMCISI'NDAN AÇIKLAMA

Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, meydana gelen sel felaketinin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Gün içerisinde yoğunlaşan bir kuvvetli yağış gerçekleşti. Son 3 saatte metrekareye 120 kilogram yağış düştüğünü biliyoruz. Saat 22.00 sularında 3 vatandaşımızın bulunduğu bir araçtan iki vatandaşımız kurtuldu, bir vatandaşımızın da sel sularına kapıldığına dair teyide ihtiyaç bir bilgi var elimizde. Arama kurtarma ekiplerimiz vatandaşımızı hemen aramaya başladı. Yollarda meydana gelen kapanmalara müdahale ettik. Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmasını istiyoruz."

Felaketten görüntüler;

Editör: TE Bilisim