Vali Baydaş, Yetim Çocuklar ve Aileleriyle İftar Yaptı Vali Baydaş, Yetim Çocuklar ve Aileleriyle İftar Yaptı

Merkeze bağlı Balsu mahallesinde yaşayan Dilara Suyabatmaz, aniden rahatsızlanması ve kalp sıkışması olması üzerine babası İsmail Suyabatmaz, 112 Acil Servisi arayarak yardım istedi.Bunun üzerine İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Komuta Kontrol Merkezi yetkilileri, mahalle yolunun kapalı olması ve zaman kaybetmeden hastaya ulaşmak için kar ambulansı ile UMKE ekiplerini görevlendirdi.Sağlık ekipleri kalp çarpıntısı olan genç için kar ambulansı ve UMKE aracı ile harekete geçti. Yoğun kardan dolayı engebeli araziyi aşmakta zorluk çeken ekipler yolun bir bölümünden sonra zincir takmak zorunda kaldı. Ardından yeniden harekete geçen ekipler, Suyatmaz'ın bulunduğu eve ulaştı.Suyatmaz'a kar paletli ambulansta ilk müdahalesi yapan ekipler, genci hastaneye ulaştırmak için harekete geçtiklerinde yolda kalan bir aracın çekilmesini bekledi. Bunun üzerine UMKE ekipleri yolda kalan aracı çelik halat yardımıyla yoldan çekmek için çalışma başlattı.Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.


Tedavi altına alınan Suyatbatmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.İsmail Suyabatmaz, kızının bir anda kalp sıkışması ve kol ağrısı olması üzerine yardım istediğini belirterek, "Bunun üzerine görevli doktorlarla görüştük. Onlarda ambulans göndereceklerini söylediler.

Bunun üzerine yolumuzun kapalı olduğunu ve normal araçla buraya ulaşmalarının zor olduğunu söyledim. Onlarda kar ambulansı ile geldiler. Allah devletimizden razı olsun. Zor durumda imdadımıza yetiştiler" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim