Vali Erdoğan Bektaş, Merkez İlçe Akpınar Köyünde faaliyette bulunan ve 50 büyükbaş hayvan kapasiteli süt üretim çiftliğini ziyaret ederek incelemelerde bulunarak, çiftlik hakkında işletme sahiplerinden bilgiler aldı. Vali Bektaş’a incelemeleri esnasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut’ta eşlik etti. 

İl Müdürü Bulut, incelemeler esnasında yaptığı açıklamada; “İlimizde hayvancılık, aile işletmeciliği tarzında yapılmakta, ticari işletme yok denecek kadar az. Rize genelinde yaklaşık 20 bin civarında büyükbaş, 32 bin civarında da küçükbaş hayvan bulunmakta. İlimizde 20 baş ve üzeri büyükbaş hayvan bulunduran 50’ye yakın işletmemiz mevcut. Bu işletmelerin büyük çoğunluğu Rize Merkeze bağlı köylerde süt işletmeciliği faaliyeti yürütmektedir” dedi.

Vali Erdoğan Bektaş, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin önemine değinerek, “Ziyarette bulunduğumuz bu süt üretim çiftliği beklentilerimin de üzerinde kalite standartlarını yakalamış, Rize için önemli bir tesis. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde İl Müdürlüğümüzce verilen desteklemeler, bu sektörün gelişmesine daha geniş olanaklar sağlıyor. Rize’de hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvancılığın üretim kapasitesini artırarak, sağlıklı yetiştiricilik yapmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

Vali Baydaş, Yetim Çocuklar ve Aileleriyle İftar Yaptı Vali Baydaş, Yetim Çocuklar ve Aileleriyle İftar Yaptı

Rize genelinde 2016 yılı içerisinde uygulamaya başlanan ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında 129 kişiye toplam 774 düve, 4 kişiye 160 küçükbaş hayvan desteği verildiğini belirten Vali Bektaş, “Proje 2017 yılı itibariyle de devam etmektedir. Son 3 yıl içerisinde hayvancılık desteklemeleri kapsamında üreticilerimize 7 milyon Lira destekleme ödemesi yapıldı. Bu çiftliğimize de aynı proje kapsamında 6 büyükbaş hayvan hibe desteği sağlandı. Son zamanlara kadar Rize'de ferdi hayvancılık yapılıyordu. Bir kişi ahırında birkaç büyükbaş hayvan besliyordu. Bunun ekonomik getirisi de istenilen seviyede değildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı himayesinde yürütülen kapsamlı projeler sayesinde besicilik ve süt üreticiliği konusunda girişimcilerimize büyük olanaklar sağlandı” dedi ve organik tarımda olduğu gibi organik hayvancılığa da çok önemsediklerini ifade etti.

Vali Bektaş, incelemelerinin ardından işletme sahiplerine hayırlı kazanç temennisinde bulunarak çiftlikten ayrıldı.

Editör: TE Bilisim