İki grup arasında silahlı ve bıçaklı kavga: 3 yaralı İki grup arasında silahlı ve bıçaklı kavga: 3 yaralı

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı Birimi tarafından vatandaşların stres, korku, kaygı v.b. durumlara baş etme becerilerini geliştirmek amacıyla psikososyal destek birimi kuruldu. Vatandaşlar mesai saatleri içeresinde 0464. 213 03 27 numaralı telefon hattından 2002 / 2042 / 2046 / 2329 dâhili numaralar kullanılarak uzman psikolog ve sosyal çalışmacılardan danışmanlık hizmeti alabilecekler.

mustafa-tepe-rize-il-saglik-muduru-004.jpgRize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konu hakkında yaptığı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülmeye başlayan Covid-19 salgınının insanların fiziksel sağlıklarını etkilediği kadar ruhsal sağlıklarını da etkilediğini kaydederek, “Sağlık Bakanlığımız ve bünyesinde hizmet veren sağlık kuruluşlarımız tarafından salgının durdurulmasına yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Pandemi olarak nitelendirilen bu salgınla mücadelede herkese görev düşmektedir. Bu mücadele esnasında sağlık hizmeti sunanlar ve vatandaşlarımızın sosyal ve ruhsal sorunlarının ortaya çıkabileceği öngörüsü oluşmuştur. Bu kapsamda Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet verecek olan Psikososyal Destek Hattı vatandaşlarımızın hizmetine başlamıştır.” dedi.

Hafta içi 08.30-17.00 saatleri arasında hizmet verecek olan birimde alanında uzman psikolog ve sosyal çalışmacılardan oluşan 6 kişilik bir ekibin görevlendirildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Tepe, “Virüsten ve salgından etkilenen hasta, hasta yakını veya diğer vatandaşlarımızın bir telefon kadar yakınında olan bu hat ile vatandaşlarımıza psikolojik ilk yardım, psikolojik dayanıklılık, kaygı yönetimi, baş etme becerileri, süreç içerisinde ortaya çıkan psikolojik tepkiler, stresle başa çıkma yolları, izolasyon sürecinde sosyal yaşam, ileri yaştaki yakınlara nasıl yardımcı olunabilir, süreç içerisinde çocuklara yaklaşım nasıl olmalıdır gibi konularda danışmanlık hizmeti alabileceklerdir. Vatandaşlarımıza bu süreçte bireysel danışmanlık hizmeti verecek olan bu hat ile bu hizmetin vatandaşlarımızın evine kadar geldiğinin vatandaşlarımızca bilinmesini istiyor ve devletimizin aldığı tedbirlere destek vermeleri için evde kalmalarını öneriyoruz.” diye konuştu.

covid-19-psikososyal-destek-birimi-kuruldu-(2).jpgcovid-19-psikososyal-destek-birimi-kuruldu-(1).jpg

Editör: TE Bilisim