Yaklaşan çay hasatıyla birlikte Rize'de çalışmlar hızlandı. Şehi dışından gelecek olan Çay üreticileri için ise geçen yılki tedbirler uygulanacak. ÇAYKUR Genel Müdürlüğü geçtiğimiz gün açıklama yaparak 2021 yılı birinci sürgün yaş çay alımının 17 Mayıs Pazartesi günü başlayacağını duyurdu. 

Rize ile birlikte bölgede yaklaşık 204 bin çay üreticisi kapanma sürecinde aldıkları özel izinle çay bahçelerindeki bahçe temizleme işlemlerini ve çay hasatı için kullacakları araç gereçlerin hazırlığını tamamladı. Yaklaşan Çay hasatıyla birlikte Mevsimlik işçilerde önümüzdeki hafta iş başı yapacak. ÇAYKUR'da çalışan yaklaşık 40 bin kişi bu süreçte görev yapacak. Bahçelerin hazır olduğu gibi Özel fabrikalar ve ÇAYKUR'un fabrikaları da yaklaşan çay sezonu öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Pandemi kuralları nedeniyle dışarıdan yabancı işçiler ise geçen yıl olduğu gibi bu yılda ülkemize gelemeyecek. Üreticiler ise geçen yıl olduğu gibi İMECE usulü ya da kendi çaylarını toplayarak çay hasatlarını gerçekleştirecek. Konuya dikkat çeken ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim "Üreticilerin geçen yıl olduğu gibi bu sene de çay hasadını büyük oranda kendisinin yapacağına dikkati çeken Alim, çayın üretici tarafından toplanması ve bahçe bakımının özenli yapılması sayesinde kalitenin yükseldiğini, aynı zamanda işçilik maliyeti düşeceği için üreticinin ekonomik gelirinin artmış olacağını belirtti."

Yaş çay fiyatı ne olacak

Alim, yaş çay fiyatıyla ilgili gerekli çalışmaların tamamlanarak ilgili Bakanlığa gönderildiğini, gelecek hafta fiyatının açıklanabileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim