Ankara Rize Dernekler Federasyonu 4. Olağan kongresi Akya’daki  dernek binasında gerçekleşti. Mevcut Başkan Dr. Süleyman Basa’nın aday olmadığı ve Muammer Bostan başkanlığında tek listeyle gidilen seçimde Bostan, yeni genel başkan seçildi.

Yapılan seçimin ardından oy birliğiyle başkanlığa seçilen Bostan’ın yönetiminde Abdurrahman Aksu, Ayşegül Hacıoğlu, Cemal Durmuşoğlu, Tamer Turan, Elmas Kutlu, Emine Tülay Sülüngül, Hasan Kılıçarslan, İsmail Hakkı Yazıcı, Gürkan Oflu, Ahmet İsmail Sargın, Metin Veziroğlu, Osman Altun, Sedire  Mete, Mustafa Kasım Zorlu, Selahettin Bal, Erkan Hacıfazlıoğlu, Vural Genç, Yener Yavuz, Yılmaz Çelik ve Zeynep Tepegöz yer alırken; Mustafa Babal, Turan Topcan ve Zeki Yangın Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine, Cengiz Tekin, Turan Kütükbaş ve Hasan Delal Disiplin Kurulu  Asil üyeliklerine seçildi.

ankara-rize-dernekler-federasyonu’nun--4.-olagan-kongresi’nde-baskanliga-muammer-bostan-secildi-(1).jpg

Kongrede ilk konuşmayı yapan Genel Başkan Dr. Süleyman Basa, 7 yıl önce Rize Dernekler Federasyonu’nu kurduklarını ifade ederek, 7 yıllık süreçte başta Rize günlerini başlatmak üzere, bir çok etkinliğe imza attıklarını söyledi. Yeni yönetimin de güzel işlere imza atacaklarına inandığını kaydeden Basa, “Bugün görevimi  gönül rahatlığı ile işin ehline teslim ediyorum. Ve diyorum ki Mevlam Rize’ye tahtını vermiş, maalesef biz bahtını açamıyoruz. Ama artık bahtın açıklığı Rize’nindir. İnşallah her şey güzel olacak” dedi.

ankara-rize-dernekler-federasyonu’nun--4.-olagan-kongresi’nde-baskanliga-muammer-bostan-secildi-(3).jpg

Ankara Rize Dernekler Federasyonu’nun yeni genel başkanı seçilen Muammer Bostan ise genel kurula hitap ettiği konuşmasında başkanlığa layık görülmesi nedeniyle teveccüh gösteren tüm hemşerilerine teşekkür ederek, “Ankara Rize  Dernekleri Federasyonu genel başkanı seçilmenin onur ve gururunu bana yaşatan Rabbime şükür ederim. Bu kongrede büyük fedakarlık yaparak, görevi devreden sayın başkan Basa’ya ve yeni yönetim için feragat gösteren tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. İnşallah yeni dönemde bayrağı aldığımız yerden çok daha ileriye götüreceğiz. Bu makamlar asla şahıslara baki değildir. Bende vakti gelince, arkamızdan gelen bir başka hemşerimize görevi devretmeyi bilmeliyim. Yeni dönemde asla yumruklarımız sıkılı olmayacak, herkese sevgiyle elimizi uzatacağız. Ankara’da inşallah yeniden birlik ve beraberliği sağlayacağız ve Rize günlerini Ankara’daki bütün Rizelilerle beraber el ele organize edeceğiz. Nasıl düğünde, cenazede, horonda berabersek; etkinliklerimizde, sosyal faaliyetlerimizde de beraber olacağız. Tekrardan herkese teşekkür ediyor, yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.” diye konuştu.

muammer-bostan.jpgankara-rize-dernekler-federasyonu’nun--4.-olagan-kongresi’nde-baskanliga-muammer-bostan-secildi-(2).jpgankara-rize-dernekler-federasyonu’nun--4.-olagan-kongresi’nde-baskanliga-muammer-bostan-secildi-(4).jpg

Editör: TE Bilisim