24 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Rize’de aday adayları belli oldu. Mevcut 3 milletvekilinin de yeniden aday adayı olduğu Rize’de en merak edilen isim Hasan Karal olarak gözüküyor. Karal’ın yeniden aday olup olmayacağı kamuoyunda tartışılıyor. Bu yönde çok dikkat çekici açıklamalar geliyor.

Bu açıklamalardan biri de Günebakış Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Öztürk yaptığı açıklamada, Rize Milletvekili Hasan Karal’ın bakan gibi bir milletvekili olduğunu ve Hasan Karal gibi kenti için çalışan, ilini önemseyen ve vilayetinin hassasiyetlerini her şeyden önce tutan bir milletvekili ile karşılaşmadığını ifade etti.

Ali Öztürk’ün yaptığı açıklamaların satırbaşları şöyle…

Ben bu bölgede Rize Milletvekili Hasan Karal gibi kenti için çalışan, ilini önemseyen ve vilayetinin hassasiyetlerini her şeyden önce tutan bir milletvekili ile karşılaşmadım. 

Hasan Karal’da ben şunu gördüm. Bu kentin kalkınabilmesi için elinden ne geldiyse onu yaptığına inanıyorum. Rize Lojistik Merkezi, en başta bunu ifade etmek istiyorum. Çok önemli bir yatırım. Buna bağlı olarak Rize’de diğer önemli yatırımlar yine Hasan Karal’ın birebir takip ettiği yatırımlardır. Güney Çevre Yolu olmazsa olmazdı. Çok kolay bir şey değildi Rize Güney Çevre Yolu. Tüm bunlarda Hasan Karal’ın büyük emekleri vardır.

Rize Hasan Karal’ın kıymetini ne kadar bildi bilmiyorum; ama Hasan Karal gittikten sonra kıymeti daha da anlaşılacak. O sadece Rize’nin kendi içindeki potansiyeli ile alakalı değil, Rize’nin dışındaki Rizeli’lerle alakalı da Rizeli’lik varlığını ortaya koyan bir siyasetçi olarak adını yazmıştır. Rize bunu ne kadar okuyor bilmiyorum; fakat ben dışarıdan bunu okuyorum, gördüm kayıt altına aldım ve takip ediyorum.

Şehir Hastanesi’ni Rize kolay almadı. Hasan Karal olmasaydı Şehir Hastanesi Rize’de olmayacaktı. Şehir Hastanesi Rize’de olmasaydı turizmden yeteri kadar pay alamazdı. Sağlık turizmi özellikle gelecekte kentlerin kalkınmasında en önemli lokomotif olacaktır. Rize’deki Şehir Hastanesi’ni bizzat Sayın Cumhurbaşkanı’na giderek, bizim bu yatırımı almamız gerekir diyerek ısrarla üzerinde durarak kazandırmıştır. Rize’ye Şehir Hastanesi kazandırıldıktan sonra Trabzon’daki Şehir Hastanesi’nin yatak sayısı 1200’den 900’e düşürerek Rize’ye tahsis edilmiştir. Rize’ye sanırım 800 yataklı bir hastane yapılacak.

Daha önce Sayın Hasan Karal için “Bakan Gibi Milletvekili” ifadesini kullanmıştım. Önümüzdeki süreçte Rize’de ne olur bilmiyorum. Onu takip edip göreceğiz; ama dilerim Rize ve dışardaki Rizeliler Hasan Karal’ı aramak zorunda kalmazlar. Rizeli Cumhurbaşkanı’nın Rize’deki uçan sinekten, her Rizeli’nin derdinden haberi olmayabilir. Ama her şeyden haberi olan biri var. Sayın Hasan Karal’ı yeni dönemde aday olarak koyarlar mı koymazlar mı, bilmiyorum. Belirleyici olan Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Dilerim Sayın Cumhurbaşkanımız bunun farkında olarak olaya yaklaşır.

Editör: TE Bilisim