Rizeli Mercan ailesinin kızı İlknur ile Nevşehirli Yolyapan ailesinin oğlu Abdullah engellilerin üye olduğu internet sitesinde 10 yıl önce tanıştı. On yıldır internet üzerinden arkadaş olan çift 3 yıl önce evlenmeye karar verdi. Altı ay önce Rize’de nişanlanan çift, Rize’de ailelerinin katılımı ile görkemli bir düğünde hayatlarını birleştirdiler. 

‘ENGELİMİZ OLDUĞUNA İNANMIYORUZ’
Baya zamandır tanıştıklarını söyleyen gelin İlknur Mercan, “Üç yıldır evlenmeyi düşünüyoruz. 10 yıl önceye birde bu güne bakıyoruz mutluyuz. Belli bir aşamaya geldik ve Nevşehir ve Rize aşkını evlilikle neticelendirmeye karar verdik. Onu ben Rize’ye alamadım ama o beni Nevşehir’e götürüyor. Çok heyecanlıyız mutluyuz. Biz kendimizle çok barışığız bir engelimiz olduğuna inanmıyoruz. Herkes bizim gibi değil onlara da şunu söylemek istiyorum. Engelleri ile yaşamasınlar, engelleri aşsınlar. Engel her yerde var. Ama öncelikle kafa ve gönül, onlar olduktan sonra hiçbir engel yok. Kendileri ile barışık olsunlar. Yakaladıkları aşkında sonuna kadar gitsinler. Biz öyle yaptık.” dedi. 

‘ALLAH BİZE BUNU KISMET ETTİ’
Nevşehir’den gelini almak için Rize’ye geldiklerini söyleyen damat Abdullah Yolyapan, altı önce nişanlandıklarını söyleyerek: “Allah bize bunu kısmet etti. Ailelerimizi tanıştırdık. Bir Mart günü dünya evine giriyoruz. Rahmetin bereketin bol olduğu bir gün. Devlet memuruyum.  Her şeyimiz evimiz hazır. Mutlu yuvamızda uzun süre sağlıkla yaşamak istiyoruz.  

Rize’nin Güneysu ilçesi Adacami Mahallesinde muhtar azası da olan İlknur Mercan’ın düğününe mahalle halkı, mahalle muhtarı Kadem Öksüz ve yakın akrabası da yoğun ilgi gösterdi.    

Fatih Erbakan Rize'de Konuştu... Fatih Erbakan Rize'de Konuştu...

Editör: TE Bilisim