53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak valilik makam aracını gündeme taşıyarak halkın nefret ve kınını Rize üzerine çekmeye çalışanların sadece siyasete değil Rizelilere de tepkili olduklarını ortaya koymaktadır dedi.

Vali Baydaş, Yetim Çocuklar ve Aileleriyle İftar Yaptı Vali Baydaş, Yetim Çocuklar ve Aileleriyle İftar Yaptı

Sosyal medya üzerinden manipülasyonla Rize valilik makam aracını ön plana çıkartanların dolaylı olarak Cumhurbaşkanı ve Rizelilere hakaret edilmek istendiğini belirten 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak “ Cumhurbaşkanının Rizeli olması nedeniyle makam aracı vasıtası ile Cumhurbaşkanı hedef alınmıştır.  Burada makam aracı sadece aracı olarak gösterilmekte, bugün aracı bahane ederek Rizelilere tepki ortaya konmakta, bir ülkede makam araçları ne kadar modern ve yüksek model olur ise o ülkede gelişmişliğin ön plana çıktığını görmekteyiz, bu tür makam araçları halkı fakir, yoksulluk sınırının altında bir ülke olmuş olsa elbette eleştiriler olabilirdi. Kaldı ki Cumhurbaşkanı Rizeli ve Rize’ye gelen bakan ve bürokratlar bu makam aracı ile bölgeyi gezmekte” dedi.

      124 Murat mı binsin
Valilik makamlarının o ilin Cumhurbaşkanlığı makamını temsil ettiğini belirten Bayrak “ Valiler 124 Murat veya eski model araç mi binsin, önceki makam aracı kullanılmaz halde olduğu için değiştirilmiş ve 2 yıl önce bakanlıkça alınan 4 yıl Başbakanlık hizmet aracı olarak görev yaptıktan sonra Rize valiliğine gönderildi.  Tüm illerde bu tip makam araçları bulunurken Rize” nin özellikle seçilerek sosyal medya ve çeşitli basın kuruluşlarında Rize valilik makam aracının ön plana çıkması Cumhurbaşkanı ve Rize’ye karşı bir kın ve nefret duygusunu ortaya çıkartmaktadır” dedi.

    Ülkenin sorunu makam aracı değil
Bayrak son 1 aydır ülkede yaşanan Sel felaketleri, orman yangınları ve heyelanların gündem olması gerekirken, böylesine bir ortamda Rize valilik makam aracının sosyal medyada dolaşmasının yanlış olduğunu belirterek “ Birileri öküz altında buzağı aramakta, ama bu Rize olmamalı, öncelikle bu tip olayları ortaya atanlar, kendi altlarında ve geçmişlerinde kirliliklerini ve pisliklerini ortaya koysunlar, bu ülkede kimin kaç paralık olduğunu herkes biliyor” dedi. 

Editör: TE Bilisim