Rize Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hasan Kiraz, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında çalıştırılmak üzere 400 temizlik elemanı ve 152 güvenlik elemanı olmak üzere toplam 552 personel alımı yapılacağını söyledi.

Kiraz, başvuruların 19 Eylül 2019 Perşembe günü başlayacağını ve 23 Eylül 2019 Pazartesi günü sona ereceğini kaydederek başvuruların İŞKUR İl Müdürlüğü ile www.iskur.gov.tr internet üzerinden tercihe göre yapılabileceğini belirterek, ayrıca Ardeşen, Çamlıhemşin, Hemşin, İkizdere, Kalkandere, Pazar ve Madenli Belediye Başkanlıklarından ve Çayeli, Hemşin, İyidere, Fındıklı, Pazar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarındaki İŞKUR hizmet noktalarından başvuruda bulunulabileceğini belirtti. Kiraz, başvuru sayısının alınacak işçi sayısından fazla olması halinde noter aracılığıyla katılımcıların belirleneceğini kaydetti.

Kiraz, erkek adaylar için temizlik işinde 35 yaş üstü şartının bulunduğunu ve temizlikte 35 yaş üstü erkeklerin 2. listede değerlendirileceğini, güvenlik personeli alımında ise 35 yaş üstü şartının bulunmadığını ifade etti. 

hasan-kiraz-iskur-rize-muduru.jpg

İl Müdürü Kiraz, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) oturan kişilerden şartları sağlayan herkesin başvuru yapabileceğini ancak kuradan çıksalar dahi bir katılımcının işbaşı yapabileceğini kaydetti.

Kiraz, aylık geliri asgari ücretin 1,5 katından fazla olan adayların kuradan çıksa ve işbaşı yapsa dahi tespiti doğrultusunda iş akdinin feshedileceği ve ödenen ücretin geri alınacağını vurguladığı açıklamasında "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin bekar ve çocuksuz bir kişi için hesaplanan net tutarının 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP'ye katılamaz. Yurtlar ve sığınma evleri vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz" dedi.

Kiraz, noter kurasıyla belirlenen adayların 01 Ekim 2019 ile 26 Haziran 2020 tarihleri arasında istihdam edileceğini belirtti.

Kiraz, başvuruda bulunacak adayların 18 yaşını tamamlamış ve 19 yaşından gün almış olmaları gerektiğini ifade etti.

Kiraz, alımların yüzde 100 kura yöntemiyle yapılacağını kaydetti.

Kiraz, 2019 yılı içinde diğer kamu kurumlarının da ihtiyaçları dahilinde talepte bulunduklarını ve bu taleplerin genel müdürlüğe iletildiğini belirterek “Belediye ve özel idareler için 2019 yılı içinde alımlar olabilir” dedi. 

hasan-kiraz-rize-iskur-muduru-001.jpg

Rize'de bir zehir taciri daha yakalandı Rize'de bir zehir taciri daha yakalandı

TEMİZLİK GÖREVLİSİ ALIMI YAPILACAK MİLLİ EĞİTİM İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ :

Ardeşen 52, Çamlıhemşin 7, Çayeli 50, Derepazarı 9, Fındıklı 20, Güneysu 21,  Hemşin 2, İkizdere 5, İyidere 12, Kalkandere 12, Pazar 50, Merkez İlçe Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü 160.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI YAPILACAK MİLLİ EĞİTİM İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ :

Ardeşen 17, Çamlıhemşin 5, Çayeli 17, Derepazarı 6, Fındıklı 11, Güneysu 10,  Hemşin 2, İkizdere 3, İyidere 8, Kalkandere 6, Pazar 15, Merkez İlçe Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü 52.

Editör: TE Bilisim