Bugün gerçekleşen Çaykur'un Rize'deki fabrikalarında görev alacak mevsimlik işçiler için gerçekleşen kura çekilişini takip eden Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkan Yardımcısı Av. Remzi KUTANOĞLU bir değerlendirmede bulundu. Kutanoğlu "Malumunuz olduğu üzere bugün Çaykur geçici işçi alımı kurası vardı ve Rize Kapalı Şehir Salonunda bu çekiliş kurası yapılmıştır. Bu çekiliş koronavirüs tedbirleri doğrultusunda halka kapalı yapılmış fakat şehirdeki tüm STK' lar ve siyası parti temsilcileri huzurunda Rize 2. Noterliği eliyle yapılmıştır. Bir tek İŞKUR'dan bir temsilci bile olmadığının bilgisini teyit ettik. Açıkçası doğru da bulmadık. Keza 23.572 kişinin İŞKUR üzerinden başvuru yapıp katıldığı bir kura çekilişi olması hasabiyle İŞKUR'unda temsilcisi orada olmalıydı... (noter kura sonuç tutanağında da İŞKUR temsilcisi olmadığından onlara yer açmayacaklarını söyledi.)" dedi.

Kutanoğlu "Öncelikle o salonda bulunan herkes gayretli iyi niyetli şekile sadece seyretmişlerdir. Çekilişi yapan Rize 2. Noterliğidir. Onlarda kendilerine sunulan şekilde bu çekilişi yapmışlardır. Çekiliş şeklini kuralını adabını da tüm vatandaşlarımıza sosyal medyalarımızdan yayınlamak süreti ile gözler önüne sunduk. Kura çekilişinin bazı fabrikalarda başvuru sayısı 1000 üzerine çıktığı andan itibaren doğal olarak karıştıramama anlamında vatandaşların sosyal medyadan haklı itirazları olmuştur. Oysa ki nu kuranın daha gelişmiş şekilde yapılabileceğini düşünüyorduk. Çaykur Genel Müdürlüğü bunu planlayabilecek güçtedir.Netice itibari ile kura yoluyla seçilen asil ve yedek tüm işçilere hayırlı olsun. Bizler kura sürecine vatandaşlarımızın malum korona virüsü sebebiyle katılamadığı için tüm çıplaklığı ile insanlara ulaştırmak için Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı adına görevlendirlmiştik. İl başkanımıza kura hakkındaki görüşlerimizi raporumuzu da sunduk. Vatandaşlarımızın da serzenişi haklıdır fakat netice de kura sonucu ile 619 asil 619 yedek işçi alımı tamamlanmıştır. Nacizane temennimiz bu tür kuraların katılımcı sayılarının çokluğu göz önüne alınarak daha şeffaf ve vatandaşları telkinleri de dikkate alınacak şekilde planlanmalıdır. " açıklamasında bulundu.

Rize'de Nüfus Müdürlükleri Seçim Öncesi Cumartesi ve Pazar da Açık Olacak Rize'de Nüfus Müdürlükleri Seçim Öncesi Cumartesi ve Pazar da Açık Olacak

Editör: TE Bilisim