Açıklama Şöyle:

"Hatırlanacağı üzere Çamlıhemşin, İkizdere ve Fındıklı İlçelerimizde Organik çay tarımı ile birlikte organik çay sanayisinin de geliştirilmesi ve yeni organik çay fabrikaları kurulması amacıyla Teşekkülümüz Yönetim Kurulunda “Kamu Yararı Kararı” alınarak kamulaştırmanın ilk adımları atılmıştı. Yine aynı dönemlerde Pazar Taşlıdere Çay Fabrikasının yapım çalışmalarına da başlanılmıştı. Nihayetinde 400 ton/gün kapasiteli Fındıklı Çay Fabrikası ile 500 ton/gün kapasiteli Pazar Taşlıdere Çay Fabrikalarımız tamamlanarak hizmete açılmıştır.

Ancak İkizdere Çay Fabrikasının yapımı için öngörülen arazinin bir kısmının Karayolları projesinde olduğu, bir kısmının özel mülkiyet ve kalan kısmının da Hazineye ait olduğu anlaşıldı. İlgili ve yetkili taraflarca sorunların aşılacağı inancıyla çalışmalar yapılsa da bugüne kadar gelindi. Keza Çamlıhemşin fabrikası için de yine özel mülkiyet sahipleriyle kamulaştırma sorunları bir türlü sonuçlandıramadığı için gecikmeler yaşandı.

Özetle, Çaykur olarak İkizdere ve Çamlıhemşin ilçelerimizde fabrika yapım projelerimizden vazgeçmedik, bizim yatırım kararlılığımız devam ediyor, ilgili taraflarla kamulaştırmaların tamamlanması halinde fabrika yapımlarına başlanacaktır."

Editör: TE Bilisim