Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl başkanı Saltuk Deniz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan’a Çaykur konusunda yanlış bilgi verildiğini söyledi. Başkan Saltuk, “Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’ye son gelişinde yapmış olduğu konuşmada Çaykur’un 2002 yılında 378 Bin ton yaş çay alımı yaptığını açıklamış ve kendi iktidarları döneminde 2019 yılında Çaykur’un 517 Bin ton Yaş Çay alımı yaptığını açıklamıştır.Her konuda aldatılan Cumhurbaşkanı bu konuda da yanlış bilgi verilerek aldatılmış oldu” dedi.

Başkan Deniz açıklamasında, “Biz gerçek bilgileri verelim. 2002 yılında Çaykur’un almış olduğu Yaş Çay Miktarı 552 Bin ton… Ödenen Tutar ise 221 Milyar TL.(eski hesap). Yani Çaykur 2002 yılında 378 Bin ton Çay almamış 552 Bin ton yaş çay almış…(Sadece Bilgilendirmek için eski dönemler olduğu için hatırlatalım, Çaykur 1977 yılında 396 Bin ton Çay almış. Tabi o zaman ki Çay ekim alanları 523 Bin Hektar. Üretici sayısı da 141.548. Herhalde son bilgileri hatırlıyorlardır). Sayın Cumhurbaşkanı 2019 yılı için de yanlış bilgilendirilmiş, 2019 yılında Çaykur’un almış olduğu Çay Miktarı 517 Bin ton değil 750 Bin ton” dedi

Sayın Erdoğan’a Bir Kez Daha Yanlış Bilgi Verilmiş…

Başkan Deniz, Sayın Erdoğan konuşmasında Çay üreticilerinin açıklanan fiyattan memnun olduğunu söylediğini ifade ederek, “ Doğrusunu söylemek gerekirse bu konuda kimden bilgi aldı bilemiyoruz, Çay Üreticilerinden almadığı kesinde belki AKP’nin Rize Milletvekillerinden almış olabilir.Gerçi bu bir AKP yaklaşımı herhalde, daha önce de AKP Milletvekili ve tarım bakanı da aynı şeyleri söylemişti. O zaman da demiştik, siz nerede yaşıyorsunuz diye.Demek ki, sayın milletvekili ve bakan gerçekte olmayan ama olmasını istediklerini bilgi olarak Sayın Cumhurbaşkanına vermişler ve onu yanıltmışlar. Gerçi bu durum alışkanlığa dönüştü.Sayın Erdoğan biz size söyleyelim, Çay Üreticileri sizin açıklamış olduğunuz ne fiyattan memnun ne de çayla ilgili izlemiş olduğunuz politikadan memnun. Aksine korkuyorlar çünkü siz bu gidişle Varlık Fonuna dâhil ettiğiniz Çaykur’u bir gecede satarsınız. Hayır, belki de satılmıştır. Bir Katar muhabbetti sürüp gidiyor uzun zamandır.Çaykur’un zararları ile ilgili konuşmuyor. Ama şimdiden uyarayım, bu konuda konuşacaksanız aldığını z bilgileri birkaç kez kontrol edin. Yeniden düzeltmek zorunda kalmayalım” dedi.

Editör: TE Bilisim