Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde seçimi kazanmaları halinde yapacakları çalışmaları halk bildirisi olarak açıkladı. Deniz, bunun yapılan çalışmalar arasında ilk olacağını söyledi.

İl Başkanı Deniz, beraberinde Rize Belediye Başkan Adayı Ayhan Akyüz, Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu ve meclis üyesi adaylarıyla partililerle birlikte il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında 31 Mart 2019 yerel seçimleri halk bildirisini okudu. Deniz, basın açıklamasının ardından Belediye Başkan Adayı Akyüz, Merkez İlçe Başkanı Topaloğlu ve partililerle birlikte kent merkezinde dolaşarak vatandaşlarla işyerlerine bildirinin yazılı olduğu broşürleri dağıttı.

cumhuriyet-halk-partisi-(chp)-rize-il-baskani-saltuk-deniz,-31-mart-yerel-secimleri-oncesinde-secimi-kazanmalari-halinde-yapacaklari-calismalari-halk-bildirisi-olarak-acikladi-(2).jpg

İl Başkanı Deniz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçimi kazandıkları belediyelerde belediye yönetimlerine karışmayacaklarını, açıklamış oldukları manifesto doğrultusunda belediye çalışmalarını halk adına denetleyeceklerini ifade etti.

ÇAYKUR ve Varlık Fonu hakkında kendi açıklamalarının ardından Varlık Fonunun açıklamada bulunduğu hatırlatmasında bulunan Deniz, “Dün Varlık Fonunun kendisi bizzat açıklama yaparak ÇAYKUR ile ilgili bir sorun olmadığını beyan ettiler. Fakat hepimiz biliyoruz ki Varlık Fonu Türkiye’deki yokluk fonu, borç fonudur. Borçlanarak Türkiye’nin elinde kalan son kamu kuruluşlarını da Varlık Fonuna devrederek üzerinden borç almaya ve bunun sonunda ödenmediği zaman içinde yer alan tüm kuruluşlar satılacaktır, gidecektir. Biz bu uyarımızı bugünden yapıyoruz. Çünkü başımıza gelecek olanları biliyoruz, Türkiye’nin başına gelecekleri biliyoruz Bunu nereden biliyoruz, yaşadıklarımızdan biliyoruz, Türkiye’nin özelleştirme sürecinden biliyoruz, AKP’nin konuya yaklaşım biçiminden biliyoruz. O yüzden diyoruz ki Türkiye Varlık Fonu ÇAYKUR’un satılmasına neden olacaktır. Onun için ÇAYKUR Rize’dir, vatandır satılamaz diyoruz. Bunu bir kez daha buradan yüksek sesle söylüyoruz. Ayrıca 2 dönemdir ÇAYKUR’da genel müdür ataması yapılmamıştır. Faaliyetlerin daha rahat, daha hızlı sürdürülebilmesi için bir an önce genel müdür ataması yapılması gerekir” dedi.

ayhan-akyuz-saltuk-deniz-necati-topaloglu.jpg

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’in açıkladığı halk bildirisi şöyle:

Huzurlu ve bereketli Rize için yönetim anlayışını değiştireceğiz. Rize’de yaşayan herkes kent yönetiminin bir parçası olacak birlikte yöneteceğiz. Rize Belediyesi Rize’de yaşayan vatandaşlarımızın ortak katkısı ile yönetilecek şeffaf, adil, eşitlikçi, ötekileştirmeyen, katılımcı ve kurulacak meclislerle yerel demokrasiyi güçlendirmeyi hedefleyen bir anlayışla Rize’yi birlikte yöneteceğiz. Halkın, kent yönetimine katılmasını teşvik edeceğiz. Siyasi partiler, ÇAYKUR, meslek odaları, borsalar, STK’lar ve muhtarlar belediye meclis toplantılarına katılarak, söz ve karar hakkına sahip olacaklar. Belediye meclis toplantıları canlı olarak yayınlanarak hemşerilerimiz tarafından izlenebilecek.

Belediyenin gelir ve gider kalemleri Rize Serbest Muhasebeciler ve Müşavirler Odasının kuracağı komisyon tarafından denetlenecek ve direkt olarak Rize kamuoyuna açıklanacak.

Geleceğin Rize’sinin kentsel gelişiminin planlamasını yapacağız. Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odasının Rize Şubesinin yapacağı plan doğrultusunda olacak ve hazırlanan plan Rize halkının onayına sunulduktan sonra uygulamaya sokulacaktır.

Geleceğin Rize’sinin ekonomik ve sosyal gelişme programını yapacağız. Tüm ekonomik ve sosyal kuruluşların katkısıyla hazırlanan plan Rize halkının onayına sunulduktan sonra uygulamaya sokulacaktır.

Göç veren bir şehirden geleceğe şimdiden sağlıklı bir şekilde hazırlanan cazibe merkezi haline gelen bir kenti hep birlikte yeniden inşa edeceğiz.

ÇAYKUR’un özelleştirilmesine kesinlikle karşı çıkacağız ve Varlık Fonundan çıkarılması için mücadele edeceğiz.

Rize Belediyesi sınırları içerisinde HES projelerine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Derelerimiz özgürce akacak.

Rizemizin tarihi ve kültürel kimliğini koruyacağız. Kentin gelişmesini tarihi ve kültürel yapıların yok olmasına neden olmadan gerçekleştireceğiz. Şehrimiz gelişirken, tarihi, kültürel ve doğal dokuyla uyumlu çalışacak, bu değerlerin yok olmasına izin vermeyeceğiz.

Yeni açılacak işyerleri ve mevcut işyerleri, KOBİ ve sanayi kuruluşları ile ilgili sağlanacak teşvik ve kolaylıklar için esnaf ve ticaret odaları ile işbirliği yaparak, onlarla birlikte karar vereceğiz.

Engellilere engel olmayan bir kent inşa edeceğiz. Bu konuda taahhütname imzalayacağız.

Sokak hayvanlarının korunması, bakımı için projeler üretecek ve rehabilitasyon merkezleri kuracağız.

Kent içi trafik ve otopark sorununu çözeceğiz. Gündoğdu-Derepazarı hafif raylı sistem hattı kuracak, insanlarımızı toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik edeceğiz.

Kent yaşamını Rize’de yaşayan herkes için ucuzlatacağız. Önceliğimiz dar gelirliler, kadınlar, çocuklar ve gençler olacak.

İlk adım olarak su ücretlerini 1,5 TL / m3 yapacağız. Isınma, aydınlatma, ulaşım ve gıda gibi temel konularda herkes için ucuz bir Rize’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Eğitime destek paketleri ile dar gelirli ailelerin bütçelerine katkı yapacağız.

Üniversitede okuyan öğrencilerimiz daha ucuz bir kentte yaşayıp, öğrenim görecekler. Yurt sorununun çözülmesi için her türlü desteği vereceğiz ve bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız.

Her mahallede gündüz bakım evleri, kreşler, mesleki eğitim kursları, sportif faaliyet alanları, sohbet odaları, çocuk eğlence parklarının yanı sıra nişan, kına organizasyonlarının yapılabileceği ve mahalle kültürünün yeniden güçlendirileceği mahalle evleri açacağız. Mahalle evlerinde yaratılacak istihdamla kendimizin istihdam sorununa bir nebze katkı sağlayacağız.

Emeklilerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz ve engelli vatandaşlarımız için sosyal alanlar yaratılarak, yapacakları sosyal etkinlikleri destekleyeceğiz.

Kent genelinde park sayılarını arttırarak, çocuk oyun alanları kuracağız. Var olan parkları ve çocuk oyun alanlarının yeniden düzenleyeceğiz. Oyun alanlarının yanına belediye tesisleri kurarak bu tesislerde bedava hizmet vereceğiz.

Kadınlarımızın el emeğiyle ürettiği ürünleri pazarlayabilmeleri için kentin farklı bölgelerinde ücretsiz kullanabilecekleri satış noktaları kuracağız. Böylece kadınlarımız ürettiği ürünleri satabilecek ve ev ekonomisine katkı sağlayabilecek.

Rize sebze halinin kaldırılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Sanayi Sitesindeyse işyeri sahipleri ile birlikte alacağımız kararı uygulayacağız.

Belediyede istihdam edilen hiç kimseyi işten çıkarmayacağız. Aksine kent içi işsizliğe çare olmak için ÇAYKUR, meslek odaları, borsalar ve ilgili STK’larla işbirliği içinde gerekli çalışmaları yapacağız.

Kentsel dönüşümü yeni rantlar yaratmak için değil kentlerin geleceğe dönük yapılandırılması için kullanacağız. Hiç kimseyi mağdur etmeyecek ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için çalışacağız.

Vatandaşlarımızın iskan sorunu çözeceğiz. Bunun için ruhsat harçlarını yatıramayan vatandaşlarımızın ruhsat harçlarında ucuzlamaya gideceğiz.

Belediye bünyesinde etkin çalışmalar yapacak spor müdürlüğü kuracağız. Açılacak spor ve sağlık merkezlerinde görevlendirilecek eğitimciler ve diğer görevlilerle istihdam alanı açacağız.Bunun yanında amatör oyun sahalarını yaygınlaştıracağız.

Plaj, belediye düğün salonu, sahilde ve dağlarda doğayla iç içe sağlıklı yürüyüş yolları, bisiklet yolları yapılacak, şeker hastaları için yürüyüş parkurları açılacak ve mevcut yürüyüş parkurlarını yeniden düzenleyeceğiz. Okul bahçelerinin alanları genişletilecek ve askere gidecek gençlerimizin yol masraflarını karşılayacağız.

Kültür ve sanat festivalleri düzenleyeceğiz. Belediye bünyesinde kültür, sanat ve enstrüman kursları açacağız.

Rize il merkezini turizm şehri haline getireceğiz. Yeni otobüs terminali inşa edecek, dağ dibi olarak bilinen Güney Çevre yolunu tam anlamıyla etkin şekilde hizmete açacağız. O yolda yaya üstgeçitleri inşa ederek, yayaların o yolu daha aktif kullanmasını sağlayacağız.

Taksi duraklarını kent estetiğine uygun olarak yeniden düzenleyeceğiz. Durakların ruhsat sorunlarını çözeceğiz.

Ve Rize’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın yaşamaktan mutluluk duyacağı, geleceğe güvenle bakacağı ve sonraki kuşakların bizlerle her zaman gurur duyacağı huzurlu ve bereketli Rize’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bizim sözümüz budur. Gelin destek verin. Huzurlu ve bereketli Rize’yi hep birlikte kuralım.

cumhuriyet-halk-partisi-(chp)-rize-il-baskani-saltuk-deniz,-31-mart-yerel-secimleri-oncesinde-secimi-kazanmalari-halinde-yapacaklari-calismalari-halk-bildirisi-olarak-acikladi-(1).jpgcumhuriyet-halk-partisi-(chp)-rize-il-baskani-saltuk-deniz,-31-mart-yerel-secimleri-oncesinde-secimi-kazanmalari-halinde-yapacaklari-calismalari-halk-bildirisi-olarak-acikladi-(3).jpgcumhuriyet-halk-partisi-(chp)-rizede-31-mart-yerel-secimleri-oncesinde-secimi-kazanmalari-halinde-yapacaklari-calismalari-halk-bildirisi-olarak-dagitti-(1).jpgcumhuriyet-halk-partisi-(chp)-rizede-31-mart-yerel-secimleri-oncesinde-secimi-kazanmalari-halinde-yapacaklari-calismalari-halk-bildirisi-olarak-dagitti-(2).jpgcumhuriyet-halk-partisi-(chp)-rizede-31-mart-yerel-secimleri-oncesinde-secimi-kazanmalari-halinde-yapacaklari-calismalari-halk-bildirisi-olarak-dagitti-(3).jpgcumhuriyet-halk-partisi-(chp)-rizede-31-mart-yerel-secimleri-oncesinde-secimi-kazanmalari-halinde-yapacaklari-calismalari-halk-bildirisi-olarak-dagitti-(4).jpgcumhuriyet-halk-partisi-(chp)-rizede-31-mart-yerel-secimleri-oncesinde-secimi-kazanmalari-halinde-yapacaklari-calismalari-halk-bildirisi-olarak-dagitti-(5).jpgcumhuriyet-halk-partisi-(chp)-rizede-31-mart-yerel-secimleri-oncesinde-secimi-kazanmalari-halinde-yapacaklari-calismalari-halk-bildirisi-olarak-dagitti-(6).jpg

Editör: TE Bilisim