Nisan ayına kadar vatandaşların ruhsatlandırma işlemlerini yapabileceğini hatırlatan ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Ruhsatlandırma yapmayan vatandaşlarımız önümüzdeki yılda ne devlete ne de özel sektöre çay veremeyecekler. Şu ana kadar arazilerimizin yüzde 84’ü yeniden ruhsatlandırıldı. Bu da 85 bin dönüm ruhsatlı arazi ediyor.Şu an ruhsat bekleyen vatandaşlarımızda var. Çayda şartlar çok iyi olunca, güven ve gelecek vermeye başlayınca, vatandaşlarımız çaylık yapımını hızlandırdı. Çaylık yapılabilecek elimizde daha bir sürü alanımız var.” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Rize'de seçim çalışmalarını sürdürdü DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Rize'de seçim çalışmalarını sürdürdü

‘BU KADAR DAHA ÇAY ÜRETEBİLİRİZ’
Sütlüoğlu, tüketimde, üretimde, ihracatta endişeleri bulunmadığını belirterek şöyle dedi: “İzin verir ve teşvik edersek, çay hinterlandında bir bu kadar daha çay üretebiliriz.‘Çay tüketimi artarsa’,‘ihracat artarsa’, ‘üretim, tüketimi karşılayamazsa’, ‘dışardan kaçak çay girip damak tadını değiştirirse’ gibi akıllarda soru işareti bulunan konular hakkında herhangi bir endişe taşımıyoruz. İzin verir ve vatandaşı teşvik edersek, biz bir bu kadar daha çay üretebileceğimiz potansiyele sahibiz.” 

Editör: TE Bilisim