AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı’nın açıkladığı ÇAYKUR’un 600 Mevsimlik işçi alacağı iş başvurularından engelli ve eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan işçi alımlarına ait başvurular başladı.

ÇAYKUR'un Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'daki yaş çay fabrikalarında istihdam edilmek üzere alımı yapılacak engelli ve eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan işçi başvuruları 4 Aralık Cuma günü sona erecek. 

En az ilköğretim mezunu adaylar İŞKUR’un internet sayfası http://esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir.

Başvurularda il ikamet şartı ve tek bir başvuru hakkı bulunmaktadır.

Kura ile belirlenecek engelli ve eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan mevsimlik işçiler Rize’de Cumhuriyet Çay Fabrikasında, Artvin’de Arhavi Çay Fabrikasında, Trabzon’da Çamlı Çay Fabrikasında, Giresun’da Tirebolu Çay Fabrikasında istihdam edilecek.

Alım yapılacak kadrolar

Rize 40 Engelli ve 27 Eski Hükümlü

Trabzon 8 Engelli ve 5 Eski hükümlü

Giresun 4 Engelli ve 3 Eski Hükümlü

Artvin 9 Engelli ve 4 Eski Hükümlü

Noter kurası 22.12.2020 tarihinde saat 10:00’da Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonunda gerçekleşecek.

Vali Baydaş, Yetim Çocuklar ve Aileleriyle İftar Yaptı Vali Baydaş, Yetim Çocuklar ve Aileleriyle İftar Yaptı

Konu hakkında ÇAYKUR'dan yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi: "4857 sayılı İş Kanununun 30 ncu maddesi gereğince çalıştırılması gereken Engelli ve Eski Hükümlü işçi kontenjanlarımızdaki noksanlığın tamamlanması için Rize İline bağlı işyerlerimizden Cumhuriyet Çay Fabrikası Müdürlüğüne 40 Engelli 27 Eski Hükümlü, Trabzon İline bağlı işyerlerimizden Çamlı Çay Fabrikası Müdürlüğüne 8 Engelli 5 Eski Hükümlü, Artvin İline bağlı işyerlerimizden Arhavi Çay Fabrikası Müdürlüğüne 9 Engelli 4 Eski Hükümlü, Giresun İline bağlı işyerimiz için Tirebolu Çay Fabrikası Müdürlüğüne 4 Engelli 3 Eski Hükümlü olmak üzere, toplam 61 Engelli 39 Eski Hükümlü geçici işçi noter kurası ile işe alınacaktır.

İşe alınacak engelli ve eski hükümlü işçiler, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri aracılığı ile işe alınacaktır.

İşe girmek isteyen Engelli ve Eski Hükümlü işçi adayları, ikamet ettikleri İlin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine müracaat edeceklerdir.

İş başvuruları 30/11/2020 - 04/12/2020 tarihleri arasında 5 iş gününde yapılacaktır.

İşe alınacak işçiler noter huzurunda çekilecek kura sonucunda belirlenecektir. Kura çekimi 22 Aralık 2020 Salı günü saat 10.00’ da Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecektir."

Editör: TE Bilisim