Çay sezonunun tamamlanması ile birlikte birçok sektör yaş çay alımlarını tamamlaması ile çay üreticileri bu kez çay tohumu için bahçeye girdi.

3 üncü sürgün yaş çay alımlarının bölgede tamamlanmasının ardından gurbetçiler büyük şehirlere göç etmeye başlaması ile köylerde kalan Rizeliler bu kez çay tohumu toplamaya başladı.

Yeni çaylık alanlarının açılması ve çay bahçelerindeki eksiklerini tamamlamak için çay bahçelerine yeniden giren çay üreticileri hem kendi ihtiyaçlarını karşılıyor hem de çay tohumu toplayarak ek gelir elde ediyorlar.

EK GELİR SAĞLIYORLAR

Rize'de Nüfus Müdürlükleri Seçim Öncesi Cumartesi ve Pazar da Açık Olacak Rize'de Nüfus Müdürlükleri Seçim Öncesi Cumartesi ve Pazar da Açık Olacak

Çay hasadı sonrasında çay bahçelerine bu kez çay tohumu toplamaya giren çay üreticileri “ Çay bahçelerimizde ki seyrek alanları yenilemeye başlıyoruz. Ayrıca yaş ve kuru olarak çay tohumu para ediyor. Kuru olarak 3 TL den satabiliyoruz. Yaş olarak ise 2 ile 2,5 TL arasında çay tohumu alanlar var, günde 200 kiloya yakın çay tohumu toplayabiliyoruz ve bu da demek 4-500 TL “ dediler.

Çay tohumlarının şu an yaş ve kabuklu olduğunu belirten üreticiler “ Kış mevsimi sonrası çay tohumları çay bahçeleri içinde dökülmeye başlar, şu an yaş olarak topluyoruz, güneşe vererek kurumasını sağlayabiliyoruz. Ancak böyle de alıcı buluyor” dediler.

Editör: TE Bilisim