AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Rize'deki Atatürk heykelinin yeni tören alanına taşınmasıyla ilgili, "Taşınması sırasındaki görüntüler hoş görüntüler değildi. Ben de buna katılıyorum. O görüntüyü yayınlamak da hoş değildi. Neticede kamyonla taşınacaktı. Kucağa alınıp da taşınacak hali yoktu." dedi.

Ayar, kentte bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Atatürk heykelinin taşınmasının bir anda Türkiye'nin gündemine oturduğunu söyledi.

Heykelin taşınmasının zorunlu olduğunu ifade eden Ayar, "Daha önce valilik, adliye, jandarma ve tüm kurumlar meydan çevresindeydi. Doğal olarak Atatürk heykeli de oradaydı. Bu kurumlar taşındı ve en uygun yer Valilik önü olarak düşünüldü." dedi.

Ayar, Atatürk heykelinin 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi kapsamında başlayan inşaatın ortasında durmasının doğru olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu proje 3 yıldan beri Rize gündeminde de konuşuluyor. Hatta niye geç kalındı diye eleştirilere de muhatap olduk. O projenin ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. Proje kapsamında yer altında otopark yapılacak. Orada bir inşaat alanı olduğu için mecburen Atatürk heykeli oradan kaldıracaktı. O meydan aynı işlevle devam edecek olsaydı onu tekrar oraya koyabilirdik. Meydanın işlevi değiştiği için oradan yeni yapılacak olan tören alanına taşıdık. Aynı gün içinde yeni yerine taşındı. Heykel kamyonun üzerinde konuldu ve öyle taşındı. Taşınması sırasındaki görüntüler hoş görüntüler değildi. Ben de buna katılıyorum. O görüntüyü yayınlamak da hoş değildi. Neticede kamyonla taşınacaktı. Kucağa alınıp da taşınacak hali yoktu."

Editör: TE Bilisim