Rize'de Yaşlılar Haftası Kutlamaları Kapsamında Ziyaretler Rize'de Yaşlılar Haftası Kutlamaları Kapsamında Ziyaretler

İl Başkan Alim mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Rize’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümünü anmaktayız. Ecdadımız tarih boyunca bağımsızlığına, vatanına, milli ve manevi değerlerine büyük bir aşkla bağlanmış, onlara yönelen her türlü tehdit karşısında gövdesini siper etmiştir.

Atalarımızın Orta Asya’dan başlayan şanlı yürüyüşü Sultan Alparslan’ın Malazgit zaferiyle Anadolu’nun kapılarını açmıştır. O günden bu yana bu toprakları yurt edinebilmek  için ecdadımız nice mücadelelere girmiş, nice şanlı zaferlere imza atarak bu toprakları vatan kılmıştır. Tarih boyunca haçlı seferleri başta olmak üzere şer odakları birçok kez bir olup bizleri bu topraklardan atmak için girişimlerde bulunmuştur. Ama hiç biri başarılı olamamıştır. Şimdi günümüzde yine aynı oyunların başta Suriye üzerinden tekrar harekete geçirilmiş olduğunu hep birlikte görmekteyiz. Sınır  güvenliğimizi koruma adına Fırat Kalkanı, Barış  Pınarı Harekatı, Zeytin  Dalı  ve Pençe Harekatı  olmak  üzere pek  çok başarılı askeri   operasyon  düzenleyerek yanı başımızdaki oluşturulmak istenen  terör koridorlarına izin vermedik.

Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak için Suriye’nin İdlib şehrinde bulunan askerlerimiz hain bir saldırıda şehit düşmüştür. Şehitlerimizin ateşi bağrımızı yakmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine de başsağlığı diliyorum. Devletimiz bu yapılan hain saldırı karşısında hemen harekata geçmiş ve Bahar Kalkanı harekatı ile Suriye rejim güçlerini hezimete uğratmıştır. Harekat devem ederken ‘Suriye de ne işimiz var’ diyen muhalefeti de üzülerek izliyoruz. Terör örgütlerinin hemen sınırımızda bizleri nasıl tehdit ettiklerini görmemektedirler.  Ortadoğu’yu ateş çemberine çeviren bu güçlerin asıl hedefinin Türkiye olduğunu anlamakta zorlanan bu zihniyeti de milletimizin takdirine bırakıyorum. Bundan yüzyıl önce vatan topraklarımız nasıl işgal edildiyse bugün de benzer senaryolarla ve farklı argümanlarla topraklarımızda benzer şartlar oluşturulmaya çalışılmaktadır. Ama şanlı Milletimiz nasıl 100 yıl önce nasıl mücadele ettiyse bugünde aynı  mücadele ruhunu,  azmini ve imanını  taşımaktadır. Sınır ötresinde kahramanca mücadele veren Mehmetçiğimize Rabbim güç kuvvet verisin.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Rize’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum. Vatanımız uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimiz için acil şifalar diliyorum.” dedi

Editör: TE Bilisim