Rize'de 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde muhtar seçilen 3 mahalle ve 3 köy muhtarı'nın çeşitli konularda sabıka kayıtlarının ortaya çıkması nedeniyle yüksek seçim kurumu "YSK" tarafından görevlerinden alındıkları öğrenildi.

 

Yetkililerden edinilen bilgiye göre Rize Merkez mahallelerden Ekrem Orhon'un Muhtarı Osman DELAL, Kavaklı Mahallesi Muhtarı Süleyman İNCE ve Hamzabey Mahallesi Muhtarı Musa SEMİZ Rize İl Seçim Kurumu ve Rize Valiliğinin hazırladığı Rapor ve Tutanaklardan sonra "YSK" tarafından görevlerinden uzaklaştırılan isimler oldular.

 

Bu Muhtarlardan emekli TEDAŞ'çı OSMAN DELAL 2.Dönem Ekrem Orhon Mahallesinin Muhtarı seçilmişti. DELAL’ın sabıkasının kesinleşince bu görevinden uzaklaştırılmasına karşın kısa bir süre önce yapılan AK Parti Rize Merkez İlçe Seçiminde yönetime 18. sırada asıl üye olarak ve İl delegeliğinede 81. sıradan seçilmeside Rize'de ve seçmenler arasında şaşkınlıkla karşılandı.

 

2.dönem Ekrem Orhon Mahallesi Muhtarı seçilen ve bu görevinden "YSK"ce uzaklaştırılan OSMAN DELAL : "Paralel yapının kurbanı oldum, bu işin peşini asla bırakmayacağım." demekle yetinmeside dikkat çekti.

 

Hamzabey Mahallesi Muhtarlığına 2. kez seçilen MUSA SEMİZ bir kez daha görevinden alınan isim oldu.Zira MUSA SEMİZ 2009 seçimlerinin ardından seçildiği mahallesinde ikimet etmediği savı ile görevinden alınmış ve yapılan ara seçimde de tekrar Hamzabey Mahallesi Muhtarı seçilmişti.

 

MUSA SEMİZ böylece 2. kez muhtarlık görevinden alınan isimlerden oldu.

 

30 Martta yapılan seçimlerde güçlü rakiplerini geride bırakarak Kavaklı Mahallesi'nin yeni muhtarı olan SÜLEYMAN İNCE'de Rize'de görevinden alınan 3.Mahalle Muhtarı oldu.

 

Rize'de ayrıca 3. ayrı köyün muhtarıda sabıka kaydı nedeniyle görevlerinden alındılar.

 

"YSK" nin kararları ile görevlerinden alınan Rizeli 3.Köy Muhtarı şu isimlerden oluştu.

 

Zincirliköprü Köyü Muhtarı Memiş YAZICI, Sütlüce Köyü Muhtarı Erkan KOYUNCU ve Güzelköy Köyü Muhtarı İbrahim BABAYİĞİT.

 

Rize' de görevlerinden alınan toplam 6 muhtarın hem mühürleri hemde ruhsatlı olan silahlarının da yetkili makamlarca geri alındığı ve yerlerinede 1. Aza seçilen üyelerin "VEKALETEN" atandığı bildirildi.

 

Vekaleten Muhtar olan isimler şöyle : İSMAİL HAKKI KESKİN "EKREM ORHON MAHALLESİ", OSMAN AVCI"KAVAKLI MAHALLESİ", CESUR DEMİRCİ "HAMZABEY MAHALLESİ", HÜSEYİN ATAÇ "GÜZELKÖY", MEHMET KOYUNCU " SÜTLÜCE KÖYÜ" ve ALİ HAYDAR ARTAR "ZİNCİRLİ KÖPRÜ KÖYÜ"

 

Bu arada görevlerinden alınan ve vekaletlerle yürütülen 3 mahalle ve 3 köy'ün muhtarlık seçimlerinin 7 Haziran 2015 tarihinde yenileneceğide yetkili makamlarca açıklandı.

 

Böylece Hamzabey, Kavaklı ve Ekrem Orhon Mahallesi ile birlikte Güzelköy, Sütlüce ve Zicirli Köprü Köyün'de ki seçmenler 1 Yıl aradan sonra yeniden sandık başına gidecekler.

 

Muhtarlıkları sonlandırılmasına karşın İktidar Partisi Ak Parti'nin Rize Merkez İlçe Yönetimine seçilen ve ayrıca İl delegesi Seçilen Ekrem Orhon Mahallesi'nin eski Muhtarı OSMAN DELAL ise Parti Müfettişleri'nin inceleme başlattığı'da öne sürüldü.

 

Bu arada Rize' de görevlerinden alınan 6 muhtar 7 Haziranda yapılacak olan seçimlerde yeniden aday olabilmeleri içinde Hukuksal mücadele başlattıkları öğrenildi.

 

Haber: Faik Bakoğlu
Editör: TE Bilisim