Rize Valiliği Mavi Salonda, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü ile Rize Fotoğraf Kültürü ve Sanatı Derneği tarafından düzenlen "Kaçkarlar ve Fırtına" adlı fotoğraf sergisinin açılışına, Vali Nurullah ÇAKIR, kurum müdürleri, bazı sivil toplum örgütleri ve dernek temsilcileri katıldı.

Vali Çakır, yaptığı konuşmada, kitapların, Rize'nin tanıtımı açısından önemli olduğunu belirterek, ilde faaliyet gösteren derneklerin de turizmin gelişmesine katkı sağlayabileceğini ifade etti.

Doğayla iç içe olunan ve bir çok ürünün üretilebildiği bu coğrafyada gerekli tanıtımların şehir turizmine katkı sunacağını vurgulayan Çakır, "Turizmi her yönüyle geliştirmek istiyoruz. Konaklama, ulaşım güzergahları, kamp yerleri olarak belirlenen bölgeleri ayrıntılı şekilde hazırlanan bu kitaplarda bulmak mümkün. Bu aşamadan sonra sadece devletten bir şey beklemek yanlış olur. Turizmi yaşatacak olan Rize'de faaliyet gösteren dernekler ve sivil toplum örgütleridir. Bir taraftan da özel sektörü bugünkü dünya teknolojileri çerçevesinde hazırlıklarını yapması, hem kendileri hem de Rize için yararlı olacaktır. Organik tarım turizminden tutun, kırsal turizme kadar yeni ürünler ortaya koymanın arayışına girmemiz lazım" dedi.

Konuşmanın ardından sergi açılarak, "Doğa Aktiviteleri ve Macera Kenti Rize" kitapları tanıtıldı.

Rize Valiliğinden Doğaya ve Tarihe Yolculuk

Editör: TE Bilisim