Türk Eğitim Sen Rize Şubesi Yönetim Kurulu Adına Yönetim Kurulu Başkanı Celal Akarsu, yaptığı açıklamada, ülke genelinde öğretmenlerin greve gidecek olması dolayısıyla Rize’de 1 günlük iş bırakmaya gidecek öğretmenlerle ilgili Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün derslere girmeyecek öğretmenlerle eğitim çalışanlarının hakkında tutanak tutulacağı yönünde duyumlar aldıklarını bu şekilde bir olayın gerçekleşmesi halinde  İl Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında maddi ve manevi tazminat davası açılacağını bildirdi.

Akarsu’nun ilgili basın açıklaması şöyle: Rize Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından telefon zinciri ile okullara “derslere girilmediği duyumu alındığı ve derslere girmeyen öğretmenler ve okula gelmeyen eğitim çalışanları hakkında tutunaklarının tutulması” istenmiştir.

Bugüne kadar eğitim çalışanlarını adam yerine koymayan,yandaşlara başarı belgesi dağıtan,banka promosyonunda toplam 22 bin 290 türk lirasını bankaya peşkeş çekenlere sesini çıkarmayan, adete bu parayı peşkeş çekenlerin avukatlığına soyunan, okullara temizlik malzemesi dahi göndermeyen il milli eğitim müdürlüğü şimdi mi okul idarelerini aramak aklınıza geldi?

Bundan böyle Türk Eğitim Sen olarak Rize Milli Eğitim Müdürlüğündeki her türlü hukuksuzluk, adam kayırma, adaletsizlik gibi tüm iş ve işlemleriniz  medya ve basın açıklamaları ile kamu oyuna duyurulacak, genel merkez vasıtasıyla ülke gündemine taşınacaktır.

Şunu unutmayın ki hiçbir eğitim çalışanı marabanız değildir, olmayacaktır. Türk Eğitim Sen buna müsaade etmeyecektir.

-Meb Hukuk Müşavirliğinin 27 şubat 2012 tarih ve 848 sayılı yazısı,

-Danıştay 12.daire 4148 nolu kararı gereğince eğitim çalışanlarına ceza verilemeyeceği hüküm altına alınmış, yüksek mahkeme kararları kamu çalışanlarının haklı talebini kamuoyuna duyurmasının bir hak olduğunu hukuka uygunluk içerdiğini teyit etmiştir.

İki grup arasında silahlı ve bıçaklı kavga: 3 yaralı İki grup arasında silahlı ve bıçaklı kavga: 3 yaralı

Hasbel kader makam işgal eden İl Milli Eğitim Müdürü  ve Müdür Yardımcısı bundan böyle Rize de istediğiniz gibi at koşturamayacaksınız.Türk Eğitim Sen sadece ve sadece kainatın sahibi olan ALLAH’a secde eder.Türk Eğitim Sen eğer eğilirse herkes bilsin ki mutlaka bir garibanı  düştüğü yerden kaldırmak içindir.

Buradan sesleniyoruz bu eyleme katılan öğretmenlere, eğitim çalışanlarına soruşturma açacak cesareti gösterebilen her kurum, okul müdürü ve il milli eğitim müdürlüğü yetkilileri hakkında her üyemiz adına Türk Eğitim Sen olarak maddi ve manevi tazminat davası açacağımızı, basın yoluyla bunları deşifre edeceğimizi kamu oyuna duyuruyoruz.

Ayrıca tüm kamu çalışanlarının hükümetin değil devletin memuru olduklarını bir kez daha ilgililere duyuruyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyrulur.

Editör: TE Bilisim