Rize'de Nüfus Müdürlükleri Seçim Öncesi Cumartesi ve Pazar da Açık Olacak Rize'de Nüfus Müdürlükleri Seçim Öncesi Cumartesi ve Pazar da Açık Olacak
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, çay bahçelerinin tamamını organik hale getirmeyi, böylece dünyanın en büyük organik ve ekelojik havzasını oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Bölgede, dünyanın en kuzey iklim kuşağında çay yetiştirildiğini ifade eden Sütlüoğlu, "Çaylarımızın tamamı karlarla örtülmüş durumda. Tabiri caizse karlar altında çaylarımız demlenecek, lezzetiyle sağlığıyla baharda tekrar canlanacaklar. Çaylarımızın tamamının bu özelliğinden dolayı organik olma özelliği var. Çünkü organik çay üretimi diğer çay üreten ülkelerde de kısmen var ama onlar organik pestisitler kullanarak bu üretimi yapabiliyorlar. Bu da hem pahalı hem de zor bir iş oluyor" diye konuştu.

Çay bahçelerinin tamamını organik yapabilecek şanslarının olduğunu belirten Sütlüoğlu, "Hedefimiz çaylıklarımızın tamamını organik yapmak ve bu şekilde dünyanın en büyük organik ve ekolojik havzasını oluşturmak. Organik üretim de en büyük sıkıntımız üreticilerimizin toprağa organik gübre vermemesi. Organik tarıma geçildiği zaman toprağı beslemeyeceğiz, bitkiyi, ağacı beslemeyeceğiz diye bir şey yok ama organik olarak besleyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim