Sütlüoğlu, Rize Ticaret Borsası (RTB) salonunda düzenlenen 2013 yılı Çay Sezonu Değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, geçmişte çayın en önemli geçim kaynağı olduğunu belirterek, "Günümüzde arazilerin bölünmesi nedeniyle geçim kaynağı olmaktan çıkmış, yeniden göç hareketliliği başlamıştır ama çay halen bölge erkonomisinin omurgasını oluşturmaktadır. Çay sayesinde bölgeye her yıl 2-2.5 milyar civarında kaynak akmaktadır. Çayın önemini bilmeli ve geleceğe en iyi şekilde taşımalıyız" dedi.
 
Çay tarlalarında ciddi bir dönüşüm ve rehabilitasyon yapılması gerektiğini dile getiren Sütlüoğlu, "Bölgede çayı tohumdan ürettik. Tohumdan üretim en verimsiz üretimi kapsar. Çay üreten ülkeler, verimli fidanlarla üretimlerini yenilerken biz henüz bunu başaramadık. Yaşlanan çaylıklarımızı verimli fidanlarla yeniden oluşturmak durumundayız. Çay bu topraklarda yeniden ve daha sağlıklı doğmak durumundadır. Bu süreci başarıyla tamamlamalıyız" ifadelerini kullandı.
 
Çay kanununun çok önemli olduğunu vurgulayan Sütlüoğlu, "Çayın her safhasını düzenleyecek ve aksaklıkları giderecek kapsamlı bir çay kanununun çıkması gerekiyor. Bu konudaki çalışmalarımız tamamlandı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına aksettirildi. İnşallah meclise de intikal eder ve kanun hayata geçer. Bunları yapmamız gerekiyor" diye konuştu.
 
Sütlüoğlu, organik üretimin önemine de dikkati çekerek, şunları söyledi:
 
"Bölgeyi organik bir havza haline getirerek gelecek nesillere çok sağlıklı şekilde taşımak zorundayız. Göreve geldiğimizde 3 bin dekar organik tarım alanı vardı. Gönüllük esasına göre bu sezon yaklaşık 30 bin dekarda organik üretim yapıyoruz. Bir yıl sonra 10 bin dekar daha tam organik alan olacak. Gelecek sezon 5 bin ton organik üretim hedefliyoruz. Organik tarım havzası dünyanın en büyük alanı olacak. Turizm açısından son derece önemli. Bölgeye gelen ziyaretçiler her türlü ürünü organik tüketecekler."
Editör: TE Bilisim