Bu yılın Nisan ayından itibaren yapılan çalışmalar neticesinde Rize Merkez mahallerine yaklaşık 3 milyon liralık yatırım yapılması kararlaştırıldı.
 
Göreve geldiği günden bu yana gerek vatandaşlarla gerekse mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantılarda eksiklikleri tespit eden ve gerekli çalışmaların yapılması için ihalelerin gerçekleştirildiğini belirten Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, sorunların tespiti yönünde çalışmalarının devam ettiğini, yatırımların devam edeceğini söyledi.
 
Kasap, Rize Belediyesi'nin 2014 yılı Nisan ayından itibaren, Fen işleri, Ulaşılabilirlilik Destek Projesi ve alt yapı çalışmaları için planladığı ihalelerin sonuçlandırıldığını bildirdi.
 
MAHALLELERE YENİ YOLLAR YAPILACAK
Tespitler doğrultusunda Rize Merkez mahallelerinde yeni yol yapımı, bakımı ve onarımı için çalışmalar başlattıklarını belirten Başkan Kasap, "Bu kapsamda Çarşı Mahallesi Hafız Seyfullah, Yeni Evler ve Çeşme Sokak'ta yol yapımı için 31 Temmuz 2014 işe başlanma tarihli ve 100 gün süreli, Yeniköy Mahallesi Papatya Caddesi, Çeşme Caddesi ve Çarşı Mahallesi Hal İçi Sokak'ta yol yapım işi için 31 Temmuz 2014 işe başlanma tarihli 100 gün süreli, şehrin muhtelif mahallelerinde taş duvar yapımı için 14 Temmuz 2014 işe başlanma tarihli 105 gün süreli ihaleler sonuçlandırılmıştır. Gerekli çalışmalar belirtilen tarihlerde başlatılacaktır" dedi.
 
 
ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN YENİ YATIRIMLAR
Engelli vatandaşların toplumsal yaşama tam ve eşit olarak katılabilmeleri amacıyla çevrenin engelsiz hale getirilebilmesi için 'Ulaşılabilirlik Destek Projesi' kapsamında yatırımlar yaptıklarını ifade eden Başkan Kasap, projenin hayata geçirilmesi için ihale aşamasının tamamlandığı yapım çalışmalarının başlayacağını belirtti.
 
Ayrıca 85 adet sokak aydınlatma direği alımı için 30 gün süreli ihalenin sonuçlandırıldığı ve fen işleri, yol yapımı ve 'Ulaşılabilirlik Destek Projesi' olmak üzere toplamda 2 milyon 793 bin TL bedelli ihalelerin sonuçlandırıldığı bildirildi.
 
 
ALTYAPI ÇALIŞMALARI İÇİN 3 BİN 877 METRE BORU HATTI
Şehrin en önemli sorunlarından birinin de alt yapı eksikliği olduğunu söyleyen Başkan Kasap, tespit edilen yerlerde çalışmaların başlatılabilmesi için gerekli ihalelerin yapıldığını belirtti.
 
Alt yapı çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını ifade eden Başkan Kasap, "Kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu hattı yapımı için Rize Merkez Portakallık, Çarşı, Kale, Reşadiye, Boğaz ve Tophane mahallelerinde olmak üzere 1877 metrelik kanalizasyon hattı, 1380 metre içme suyu hattı ve 620 metre yağmur suyu hattı için toplam 3 bin 877 metrelik altyapı hattı ihalesi tamamlanmış ve yapım çalışmalarına başlanılacaktır" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim