Ankara Bilkent Plaza’da Artvin’in beklediği doğalgaz yapım ihalesi dün yapıldı.

Artvin’in uzun zamandır beklediği hatta uğruna imza kampanyaları başlatılan Doğalgaz için AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla müjdeli haberi geçtiğimiz aylarda vermişti.

Artvin’i doğalgaza kavuşturacak olan hat döşeme ihalesi 6 Eylül 2016’da gerçekleşti.İhalenin süresinin de 720 gün olacağını ifade eden AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla’nın açıklamasına göre Artvin 2018 yılının sonlarına doğru doğalgaza kavuşacak ve doğalgazın şehir şebekesine bağlanması çalışmaları da bu tarihten itibaren başlayacak. Bu açıklamaya göre Artvin’in doğalgaz ile tanışması 2018 yılının sonları 2019 yılının başları olacak.

İhalenin Ankara Bilkent Plaza’da, dün yapıldığını belirten Dr. Kışla; “Yapılacak olan Ardahan-Artvin doğalgaz hattı toplam 110.750 metre uzunluğunda olacak ve 10 inch çapında borular kullanılacak. Ayrıca ihaleyi alacak olan firmanın iş teslimini 720 gün içerisinde teslim etmesi gerekiyor. İnşallah en geç 720 gün sonra Artvin doğalgaza kavuşacak” dedi.

Kışla, Artvin’de Hava Kirliliği 2018’den Sonra Temizlenecek

Doğalgaz yapım ihalesi ardından açıklamalarda bulunana Kışla, Artvin’de hava kirliliğinin 2018’den sonra temizleneceğini ifade etti.

Doğalgaz yapım ihalesi ardından doğalgaz belirsizliği de son bulmuş oldu. Bir süredir Artvin’de bir kesim tarafından yapılan spekülasyonlarda doğalgaz ihalesinin rafa kalktığı ve Artvin’e doğalgazın getirilmesinden vazgeçildiğine dayalı gerçek dışı bilgilerde doğalgaz yapım ihalesinin yapılmasının ardındanson ererkenVekil Kışla’nın bu açıklamaları da vatandaşları sevindirdi.

Artvin’de temiz ısınma kaynağı olacak olan ve kış aylarında yaşanan hava kirliliğini sona erdirecek olan doğalgazın ilçelerde de yine aynı tarihlerde ulaştırılması bekleniyor. Yeşil Artvin’in havasını daha da temiz hale getirecek olan doğalgazın ilimize gelmesi ile birlikte artık kalitesiz yakıtların kullanılması da azalmış olacak. Birçok resmi ve özel kurum ile apartmanlarda doğalgaz kullanımına geçilmesi ile birlikte kış aylarında ciddi anlamda yaşanan kötü görüntülerde son bulacak.

Milletvekili Kışla’nın yaptığı bu açıklama ile şimdiden ilimizi doğalgaz heyecanı sararken, Artvin halkı şimdiden doğalgaza kavuşmanın hayallerini kurmaya ve planlarını da buna göre yapmaya başladı.

Öte yandan dün yapılan doğalgaz yapım ihalesinin ardından bugün de boru ihalesi de yapılacak. Her iki ihale ile Artvin’in doğalgaza kavuşması daha da yakınlaştı.

Öte yandan Rize'deki siyasiler Artvin'e gidecek olan doğalgaz boru hattının Rize'nin ilçeleri üzerinden geçeceğini ifade etmişler ve ilçelerde yaşayanları beklenti içerisine sokmuşlardı. Ancak gelinen bu nokta gösteriyorki Rize'nin siyasileri ilçelere gitmesi gereken doğalgaz hakkında pek istekli değiller ve bu yönde de çalışmaları yok.

Editör: TE Bilisim