Rize Cumhuriyet Meydanında toplanan 12 bin civarında Rizeli, Davut Güloğlu ve Gökhan Birben’in şarkılarıyla geç saatlere kadar eğlendi. Davut Güloğlu ve Gökhan Birben’den önce sahne alan yöresel sanatçıların şarkılarıyla başlayan Saadet Partisinin “Rize’nin Şöleni” konseri 5 saat sürdü.
 
Karadenizin sevilen sesleri Davut Güloğlu ve Gökhan Birben’e çiçek takdim eden Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, seyircilere karanfil attı.
 
Rize Cumhuriyet Meydanındaki konserde bir konuşma yapan Mehmet Bekaroğlu’nun sözleri sık sık “Rize seninle gurur duyuyor”, “En büyük başkan bizim başkan”, “Rize’ye Bekaroğlu” sloganlarıyla kesildi.
 
 
İşte Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Bekaroğlu’nun “Rize’nin Şöleni” Konserinde yaptığı konuşma…
 
Huzura ve barışa katkı sağlamak için bu şöleni düzenledik
30 Mart’ta bir seçim var. Bu seçim münasebetiyle yürütülen kampanyalarda çok yorulduk. Zaman zaman da çok gerildik. Özellikle Ankara’da estirilen sert siyaset milleti yordu, cephelere ayırdı. Milyonlarca genç de bugün YGS’ye girdi. Onlar da sınav stresi yaşadı. Biz istedik ki, bu stresi atalım, bir arada eğlenelim, biraz horon yapalım. Bu ülke bizim ülkemiz, o gerginlikler içerisinde bize birçok şey katın ama her şeyden evvel barış katın. Huzur gerekiyor. İşte bu huzura katkı sağlayalım diye böyle bir şölen düzenledik.
 
Güloğlu ve Birben ücretsiz geldi
Değerli Rizeli sanatçılar Gökhan Birben ve Davut Güloğlu sağolsunlar bizim için, sizin için Rize’ye geldiler. Bize hep nereden geliyor bu değirmenin suyu diye sorup durdular. Oysa mütevazi bütçemizle, imece usulü ile toplanan paralarla mütevazi bir seçim kampanyası yürüttük. Dostluk vardı burada, güzellikler vardı burada. İşte Gökhan kardeşimiz de, Davut kardeşimiz de hiçbir ücret talep etmeden buraya geldiler, size geldiler. Sağolsunlar, varolsunlar…
 
Gençler; Karamsar olmayın, herşey güzel olacak
Gençlere sesleniyorum özellikle. Evet bir cepheleşme var, gerginlik var ama asla karamsar olmayın. Sorunlarımız var, sıkıntılarımız var ama yine karamsar olmaya gerek yok. Evet, Rize’de gençlere iş sahası yok. Rize’de gençlerimiz Rize’den ilk fırsatta gitmek istiyor. Sosyal hayat yok, sıkıntılar var. Esnafın, öğrencinin, işçinin sıkıntısı var. Var ama yine de karamsar olmaya gerek yok. Bakın biz Rize’nin sıkıntılarını anlattık. Çözüm yollarını teklif ettik Rize’ye. Bunları da oturduğumuz yerden yapmadık. Önce Rize insanına sorduk sonra uzman ekipleri getirdik. Bunlarla Rize’yi dağ taş, sokak sokak gezdik. Tepeden baktık, Rize’nin sıkıntılarını masaya yatırdık sonra da projeler oluşturduk. Konuştuk bütün bunları. Sanıyorum sesimiz herkese ulaştı. O nedenle ben bu akşam burada siyaset konuşmayacağım. Ancak birkaç satır biz Rize diyoruz, Rize’yi konuşuyoruz. Rize Belediyeciliği diyoruz. Bu şehir ne olacak diyoruz. Bu imar problemleri ne olacak, bu trafik, üstü açılıp kapatılmayan dereler ne olacak diyoruz. Bu ticari hayatın tıkanması, esnafın sıkıntısı ne olacak diye soruyoruz. Bize diyorlar ki, ‘Susun, susun; Başbakan var.’ Eyvallah, Başbakan’a selam ediyoruz. Zaten bu Rize her zaman Başbakanlar gördü ve herkesi de selamladı. Öyle dışarıdan otobüsleri getirmeye gerek yoktu. Zaten Başbakanımızı burada Rize halkı toplanıp coşkuyla selamladı. Bizim Başbakanımızla bir sorunumuz yok. Bu seçim de zaten başbakan seçimi değil, bu seçim belediye seçimidir. Bu seçim 10 yıldır Rize’yi ihmal edenlere, Rizeli’nin üzerine baskı kuranlara hesap sorulacağı ve onlara ‘hayır’ denileceği bir seçimdir.
 
Rize’nin dinamikliğini ortaya çıkarma zamanı geldi
Evet 30 yıldır Rizeli Başbakanlarla övünüyoruz. Ne güzel. Şöyle bir problem var; hep Ankara’ya bakıyoruz.  Ankara’dan gelecek diye bakıyoruz. 30 yılımızı Ankara’dan gelecek olanlara bağladık. Ama balık tutmayı unuttuk. Sürekli gelen balık var o gelen balıkları da hep büyükler yuttu. Rizeliler, sevgili gençler; artık Rize’nin dinamikliliğini ortaya çıkarmanın zamanı gelmiştir. Artık Rizeli balık tutmayı öğrenecek, balık tutacak. Elbette Ankara’dan da gelecek. Vergi veriyoruz biz. Değil mi ki, 100 liralık benzin aldığınızda 67 lirası vergidir. Elbette Ankara’dan gelecek. Ama biz burada öğüteceğiz. Biz burada öğüterek burayı ayağa kaldıracağız. Bu böyle olacak, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Gençlerimizi karamsar görüyorum. Gençler karamsar, ne olacak diyor evlenme yaşına geldim evlenemiyorum, evlendim babamdan kalan emekli maaşına bakıyorum diyor. Ben diyorum ki, bu ülke büyük bir ülkedir, bu Rize büyük bir ildir. Hiç canınızı sıkmayın, geleceğiniz aydınlıktır.
 
Rize küllerinden yeniden doğacak
Ben mevsimlik işçi bir babanın çocuğuyum. Ben de sizin gibi her yaz geldim çay topladım. Şu omuzlarımda hala çay sepetinin izi ve acısı var. Ben bu Rize’de 13 yaşında Turist Otelinin altında denize girdim. Rize’yi bilirim, buradan geldim ben.
 
Evet, çok problemlerimiz var, çok sıkıntılarımız var. Ama Rize yaşıyor. Rize kendi küllerinden yeniden doğacak. Bundan hiç kimsenin hiç şüphesi olmasın. Bu karamsarlığı dağıtmalıyız, bu baskıyı kırmalıyız. Rize ayaklarının üstünde durmalı. Bakın, 30 Mart’ta bir seçim var. Bu seçim bizim için, Rize için bir dönüm noktası olabilir. Rize daha evvel  yaptı bunu; 1989 ve 1994‘te muhalefet partisinden belediye başkanı seçti Rize. O zamanın başbakanı bunların dediği gibi Rize’ye yatırımları kesmedi. Yatırımları durdurmadı. Yine böyle olacak. Hiç kimsenin şüphesi olmasın.
 
Başbakana iftira ediyorlar
Bu iktidar partisinin yerel temsilcileri eğer diyorlarsa ki, Mehmet Bekaroğlu belediye başkanı seçilirse Başbakanımız, Rizeli Başbakan Tayyip Erdoğan Rize’ye yatırımları durdurur, Sayın Başbakana iftira ediyorlar. Eğer ben belediye başkanı seçilirsem Sayın Erdoğan’ın Ovit Tünelini kapatacağını mı söylüyor bunlar. Sözünü vermiş olduğu havaalanı projesini durduracağını mı söylüyorlar. İftira ediyorlar. Sayın Başbakan da böyle bir şey yapmaz, hiçbir Rizeli böyle bir şey yapmaz.
 
Rize’yi turizm ve öğrenci şehri yapacağız
Burada üniversite var. Bu üniversite 20 bin öğrencinin okuması için planlandı. Şehirde yapılması yanlıştı, bir kampüse ihtiyacımız vardı ama şehirde yaptılar. Fakat Rize 20 bin öğrenciyi alamıyor. Niye alamıyor? Çünkü, Rize’yi öğrencilere uygun bir şehir haline getirmediler.
 
Rize turizm şehri olacak diyorlar ama Rize’yi turizm şehri olmak için hazırlamadılar. Akşam 6’da kapatılan bir şehir öğrenci şehri olamaz, turizm şehri hiç olamaz. Bunların olabilmesi için sosyal alanların olması lazım. Ama bunların hiçbiri Rize’de yok. Niçin bunları yapmadınız? Yapacağız diyorlar. Ben de diyorum ki, hadi ordan; 10 senedir ne yaptınız ki bundan sonra yapacaksınız. Bunlar, olanları da yok etti. Çay Festivali yapılırdı değil mi, ama artık yapılmıyor. Diyorum ki, Mehmet Bekaroğlu Belediye Başkanı seçildiğinde, bu şölenler, festivaller sürekli yapılacak.
Editör: TE Bilisim