"17 Aralık Operasyonu" kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan Taşyapı Yönetim Kurulu başkanı Emrullah Turanlı bir basın açıklaması yaptı.

Gözaltına dair yaşadıklarını anlatan Turanlı açıklamasında şunlara yer verdi; "17 Aralık 2013 günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında bilgime başvurulmak üzere sabahın erken saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildim. Geçen dört gün boyunca hiçbir kötü muameleye maruz kalmadım. Şahsıma yönlendirilen herhangi bir suçlama bulunmamakla beraber, ifademin alındığı konular şirketimize ait olan araziler hakkında yapmış olduğum telefon konuşmalarını kapsamaktadır. Açıklama getirdiğim konuları belgelerle de ispat edince, dün akşamüzeri Emniyet Müdürlüğü’nden ayrıldım.

Çaykur Rizespor, Milli Arayı Rize’de Geçirecek Çaykur Rizespor, Milli Arayı Rize’de Geçirecek

ÜSLUP YANLIŞ

Sorgulamadan şikayetçi değilim, ama üslup yanlış. Demokrasisi gelişmiş bir hukuk devletinde herkes sorgulanabilir bunda hiçbir sıkıntı yanlışlık görmüyorum. Fakat uluslararası adalete uygun bir hukuk sisteminde, daha suçu kesin olmadan bir işadamını sabaha karşı apar topar evinden almak haksızlıktır. Takip edilmeye ve araştırmaya da karşı değilim. Devletin elinde bütün bilgiler var. İş yapan insanın her şeyi takip altındadır. Bürokrasi ile ilgili yıllardır dile getirdiğim serzenişlerim telefon dinlemesine takılmış. Halbuki ne zaman davet etseler aynı açıklamaları yine yapabilirdim. İstendiği zaman bilgi vermek vatandaşlık görevi.

Zaten 10 yıldır bürokrasiden çektiklerimi hiç saklamıyor her fırsatta söylüyordum. Gözaltındayken tutuklu muamelesi görüyorsunuz. Bu şekilde bir uygulamaya maruz bırakılmama hiç gerek yoktu. Bana yapılan muamelenin hesabını ülkeme yapacağım katkılar ve yatırımlarla sormak istiyorum. 4 günde, 40 yıl ileri gittik.TaşYapı dün kurulmadı. 40 yıllık şirket. Temelleri güçlüdür, göle atılan mayası sağlamdır. Bu 4 günlük süreç TaşYapı’yı tam 40 yıldır ileri götürmüştür. Tüm yönetici arkadaşlarım ve binlerce çalışanımızla birbirimize iyice kenetlendik. Daha büyük ve daha başarılı projeleri hayata geçirmek için hırslandık.

Sonuç olarak; Türkiye’nin ileriye gitmesi lazım. Biz ise sabırlı olmalıyız, gelişmemiz ve zenginleşmemiz için daha çok çalışmalıyız. Biz TaşYapı olarak işimizi en iyi şekilde yapmaya devam edip, ülkemizin ekonomisine, istihdamına ve kalkınmasına değer katmayı sürdüreceğiz"

Editör: TE Bilisim