Rize'de şehir merkezinde etkili olan kar yağışı kazaların yanında bir çok olumsuzluğu da beraberinde getirdi.

Rize'de bir süredir etkili olan soğuk hava kar yağışı geceden itibaren şehir merkezinde de etkisini gösterdi. Şehir beyaz örtü ile kaplanırken. kış hazırlıklarını tamamlamayanlar zor anlar yaşadı. 156 köy ve mahalle yolu araç ulaşımına kapanırken. il genelinde ilk, orta ve lise düzeyindeki okullar bir gün süre ile tatil edildi.

YOLCU MİDİBÜSÜ DEVRİLDİ

Kar yağışı bir çok kazayı da beraberinde getirdi. Günün ilk saatlerinde onlarca kaza meydana gelirken. Karadeniz Sahil Yolu'nda meydana gelen kazada Çayeli'den Rize istikametine gitmek olan Çayeli Belediyesi'ne ait S.K yönetimindeki 53 EE 814 yönetimindeki yolcu midibüsü Bozukkale Mevkiinde kayarak takla attı. Araçta bulunan yolculardan 4'ü hafif şekilde yaralandı. Yaralılar ambulanslar ile RTEÜ Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. Yaralıların ayakta tedavi gördüğü, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazada takla atan midibüsün lastiklerinin kış şartlarına uygun olmadığı görüldü.

HASTALARIN KAR ÇİLESİ

Öte yandan RTEÜ Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bağlantı yolunda kar temizliği yapılmadığı için hastalar hastaneye ulaşmakta güçlük çekti. Toplu taşıma araçlarının ve taksilerin geçişine izin verilen yolda bir çok hasta yaya olarak hastaneye ulaşmak zorunda kaldı. -

Editör: TE Bilisim