Emniyet Müdürü Çakıcı, burada yaptığı konuşmada, Emniyet Müdürlüğü`nün hizmet odaklı güvenlik anlayışı çerçevesinde şeffaflık yönetim çerçevesinde bir yıl boyunca yaptıkları icraatları kamuoyuyla paylaşmak istediklerini söyledi.
 
Rize`nin güvenliğinin herkesin güvenliği olduğunu belirten Çakıcı, "Şehrin güvenliğini sadece polis üzerinde değil, vatandaş, polis ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle en üst düzeyde gerçekleştireceğiz. Huzurlu ve güvenli bir Rize için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
 
 
Vali Yardımcısı Mehmet Özer ise polis ve jandarma teşkilatının fedakarca çalışmalarının yanı sıra şehrin huzuru ve güvenliği açısından vatandaşların da görüş ve önerileriyle buna katkıda bulunmalarının önemli olduğunu ifade ederek, "2015 yılı içerisinde Rize`de alınacak güvenlik önlemlerinde bu görüş ve önerilerin de değerlendirileceğini düşünüyorum" diye konuştu. 
 
Şube Müdürü Selçuk Aldemir de Türkiye genelinde suç oranları yükselirken Rize`de özellikle son altı ayda yapılan çalışmalar neticesinde bu oranların düştüğünü belirterek, şunları kaydetti:
 
"Emniyet Müdürlüğü rakamlarına göre işlenen her dört suçtan biri hırsızlıktır. Son yıllarda meydana gelen tüm yaralama, cinayet ve silahla işlenen suçlar aydınlatılmış ve failleri tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalar neticesinde suç ve suçluyla mücadele edilerek olaylarda düşüş sağlanmıştır. Rize`deki asayiş olaylarında önemsenecek orandaki düşüşün tüm Türkiye`ye örnek teşkil etmektedir. Özellikle mal varlığı aleyhine karşı suçlarda hırsızlık suçundan aranan ve uzun süredir yakalanamayan şüpheliler yapılan çalışmalar ile yakalanmıştır."
Editör: TE Bilisim