Rize Fırıncılar Odası Başkanı ve yönetimi Rize Valisi Ersin Yazıcı'yı ziyaretlerinden sonra, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ı makamında ziyaret etti.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'a Rize Fırıncılar Odası Başkanı ve yönetimi tarafından yapılan ziyarette son günlerde Rize'de tartışma konusu olan ekmek ve pideye yapılan zam oldu.

Rize'de Ramazan ayının ilk gününden itibaren Rize Fırıncılar Odası tarafından ekmek ve pide fiyatlarına uygulanan zama Rize Belediyesi tarafından itiraz edildi.

Rize’de Sır Dolu Kayıp: Bir Aydır Sırra Kadem Bastı Rize’de Sır Dolu Kayıp: Bir Aydır Sırra Kadem Bastı

Rize Belediyesinin itirazı üzerine Başkan Kasap ile bir araya gelen Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar ve yönetim üyeleri yapılan zammı konuştu.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, ekmek ve pidede yapılacak olan yeni düzenlemeleri kamuoyu ile önümüzdeki günlerde paylaşacaklarını belirtti.

BELEDİYEDEN HALK EKMEK RESTİ!

Öte yandan Fırıncılar Odası’nın fiyat indirimine gitmesinde Vali Yazıcı ve Başkan Kasap ile yapılan ziyaretlerde fiyat düzenlemesinin yeniden yapılması yönündeki isteklerinin yanı sıra Başkan Kasap’ın fırıncılara yönelik “Rize halkının ucuz ekmek yemesi için -Ya fiyatları düşürün ya da 2 fırın kiralar; vatandaşımız için halk ekmeği üretiriz." sözlerinin etkili olduğu bilgisine ulaşıldı.

EN PAHALI EKMEK VE PİDE RİZE'DE

Rize Fırıncılar Odasının ekmek ve pideye yaptığı zamlar Rize’de tepki çekerken, Rize Belediyesi de ekmeğe yapılan zammı kabul etmemiş ve itirazda bulunmuştu. İtiraza rağmen fırıncılar odası geri adım atmayacağını açıklamıştı.

Bölge illerinden Artvin, Giresun ve Ordu’da ekmek fiyatları Rize’deki zam öncesi fiyatlar olurken, Trabzon’da ise Rize’nin zamlı fiyatından 70 gr. fazla daha fazla üretiliyor ve 400 gram ekmek Ocak 2014’ten itibaren 1,5 TL’den satılıyor.

Pide fiyatlarında da Rize bölge illerine nazaran oldukça pahalı bulunuyor ve Rizeliler pideyi de ekmek gibi bölge illerinden çok daha pahalıya satın alıyor.

Rize’de geçen yıl 500 gr sade ve susamlı pide 2,50 TL’den satılırken bu yıl yapılan 50 kuruş zamla 500 gram sade ve susamlı pide 3 TL’ye çıkarılmıştı. Yumurtalı pide fiyatları ise Rize’de fırıncıların inisiyatifine bırakılmış ve fırıncılar yumurtalı pide için 50 kuruş ile 1 TL arasında değişen ek ücret alabiliyor.

İŞTE RİZE, ARTVİN, TRABZON, GİRESUN VE ORDU’DA EKMEK VE PİDE FİYATLARI:

RİZE’DE EKMEK VE PİDE FİYATLARI

330 gr ekmek 1,5 TL

660 gr ekmek 3,00 TL

500 gr sade – susamlı pide : 3,00 TL (Yumurtalı pide fırıncıların insiyatifine göre 0,50 veya 1 TL ek ücretli)

ARTVİN’DE EKMEK VE PİDE FİYATLARI

250 gr. ekmek 1 TL

500 gr ekmek 2 TL

400 gr susamlı yumurtalı pide : 2 TL

650 gr. susamlı yumurtalı pide: 3 TL

TRABZON’DA EKMEK VE PİDE FİYATLARI

400 gr ekmek : 1,5 TL

800 gr ekmek : 3 TL

550 gr sade ve susamlı pide : 2,50 TL

550 gr yumurtalı pide : 3 TL

GİRESUN’DA EKMEK VE PİDE FİYATLARI

250 gr ekmek : 1 TL

300 gr sade ve yumurtalı pide  : 1,5 TL

600 gr sade ve yumurtalı pide : 3 TL

ORDU’DA EKMEK VE PİDE FİYATLARI

250 gr ekmek : 1 TL

400 gr sade ve susamlı pide  : 2 TL

Editör: TE Bilisim