Vali Ersin Yazıcı, beraberindeki Vali Yardımcısı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney, İl Millî Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ile şehir merkezindeki farklı mahallelerde bulunan okul inşaatlarında incelemelerde bulunarak, bilgi aldı.
 
Eğitim yatırımlarını yerinde inceleyen Vali Ersin Yazıcı, Rize’de eğitim yatırımları büyük bir hızla devam ediyor dedi. Yazıcı, ilk olarak Rize Merkez Çiftekavak Mahallesinde, hayırsever işadamı ve İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Özcan Halaç tarafından yaptırılan 20 derslikli Ömer Halaç İşitme ve Görme Engelliler İlkokulu – Ortaokulu binası, 50 kişilik öğrenci yurdu, spor salonu, 3 adet lojman ve yüzme havuzu inşaat alanında incelemelerde bulundu.
 
Yazıcı,  engellilerin iyi bir eğitim alarak topluma ve kendilerine faydalı bireyler olmasını önemsediklerini belirterek, şunları kaydetti:

RİZE'YE TAM DONANIMLI EĞİTİM KOMPLEKSİ
"Bu tesisin işitme ve görme engelli çocuklarımızın toplumla entegrasyonunda onların gelişimine daha hızlı katkı sağlayacak güzel bir uygulama merkezi olacağını düşünüyorum. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. İşitme ve Görme engelli çocuklarımız için tam donanımlı bir eğitim kompleksine Rize'de kavuşuyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyacağız. Toplamda beş bin metrekarelik bir alanda yapımı devam eden Ömer Halaç İşitme ve Görme Engelliler İlkokulu – Ortaokulu, gelişmiş teknolojik ve fiziki alt yapıya sahip olacak. Bu tesislerimizle artık engelli gençlerimize sahip ailelerimizin çocuklarını güvenle eğitime emanet edeceği, gençlerimizin topluma kazandırılmasında, özgüven kazanmasında, hayatla buluşmasında önemli bir eğitim kurumumuz olacak."
 
Yazıcı, daha sonra 16 derslikli Merkez Gülbahar Mahallesinde yapımı devam eden Rize Merkez İmam-Hatip Ortaokulu'nda incelemelerde bulundu. İmam-Hatip Ortaokulu projesinin, devlet yatırım programı çerçevesinde yaptırılacağı bildirildi.
 

HEDEF EĞİTİM HİZMETLERİNİN KALİTESİNİ YÜKSELTMEK
Okulların yapımında Millî Eğitim Bakanlığı,  İl Özel İdaresi ve emeği geçen herkese teşekkür eden Yazıcı, "Bugün inşaatlarımızı dolaşarak okullarımızdaki son durumu yerinde görmek, bir aksaklık varsa yetkilileri uyarmak amacıyla incelemelerde bulunuyorum. İlgili arkadaşlarımızla inşaatlarda dolaşarak onların durumunu son halini yerinde görme fırsatı bulduk. Birçok inşaatımız büyük bir hızla devam ediyor. Temennimiz bunları bir an önce tamamlamak ve eğitim öğretime hazır hale getirmek. Yarınımızın geleceği olan çocuklarımıza, gençlerimize daha iyi ortamlarda eğitim vermek için çalışıyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda, eğitim hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve eksiklerimizi gidermek için gerek devletimiz, gerek özel sektör ve gerekse sivil toplum örgütleri işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.
 

RİZELİLER'E BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Rizeli hayırseverlere eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Yazıcı, “Rize, biliyorsunuz hayırseverlerin çok olduğu bir kent. Devlet ödeneklerimizin yanı sıra hayırseverlerimiz de eğitim konusunda çok önemli katkılarda bulundular. Yapılan bu eserler bizleri yarınlara daha güçlü taşıyacaktır” dedi. Yazıcı, hem idare tarafından hem de hayırseverler tarafından yapılan yatırımlarla yapısal alandaki ihtiyaçlarımızı gidermeye çalışıyoruz. Rize'nin eğitim konusunda hak ettiği yere gelmesi için hepimize büyük görev düşüyor şeklinde konuştu.

RİZE'NİN EĞİTİM VE ÖĞRETİMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
Yazıcı, yapılmakta olan okul inşaatları bitirildiğinde Rize’nin eğitim ve öğretimine büyük katkılar sağlayacağını ifade ederek, ülkemizde olduğu gibi ilimiz de kamu yatırımları anlamında büyük bir şantiyeye dönüştü. Rize özellikle eğitim alanında çok önemli yatırımlar alıyor. Bütün bu yatırımlarla altyapımızı güçlendiriyoruz, eğitim kalitemizi yükseltmeye çalışıyoruz.  Devlet eğitim ihtiyacı olan hiçbir kimsenin dışarıda kalmaması için tüm kurumlarıyla beraber çalışıyor dedi.
 
Yazıcı, yapımı devam eden okullarda, inşaat kalitesi bakımından da son derece titiz davranılması gerektiğini, hayırsever desteğiyle veya İl Özel İdaresi imkânlarıyla yapılan okulların yapımında hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını, bu nedenle yakın zamanda hizmete sunulacak bu okulların günümüzün en iyi donanımıyla eğitim-öğretime kazandırılmasını hedeflediklerini söyledi.
 


RİZE'NİN EĞİTİM ALTYAPISI TAMAMLANACAK
Yazıcı, yapılacak olan tesislerimizle Rize’nin eğitim altyapısını tamamlamaya çalışacağız. Bütün yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eğitimde Türkiye’de marka olmuş bir şekilde geleceğe daha ümitle bakacağız dedi.
 
İlimize kazandırılacak bu yeni eğitim kurumlarının hayırlı olması dileklerinde bulunan Yazıcı, inşaat çalışmalarının titizlikle sürdürülmesi talimatını verdikten sonra inşaat alanından ayrıldı.
Editör: TE Bilisim