Rize Kent Konseyi Başkanı Hamit Turna,  Rize Havalimanı için Ulaştırma Bakanlığı’nın yer hazırlığına giriştiğini belirtti. Turna, “Şu anda 3 yer belirlendi. Belirlenen 3 alternatif Başbakanımız’a sunuldu. Yerel seçimlerden önce Sayın Başbakan’ın bu müjdeyi vermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Rize'de büyük heyecan yaratan havaalanı projesiyle ilgili gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Rize Kent Konseyi Başkanı Hamit Turna Rize Havalimanı için Ulaştırma Bakanlığı’nın yer hazırlığına giriştiğini belirterek, “Şu anda 3 yer belirlendi. En uygun olanı hangisiyse havalimanı olarak burası belirlenecek” dedi. 
 
Havaalanı ile ilgili komisyonun hazırladığı raporun şu anda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde olduğunu kaydeden Turna, “Dosya Başbakan’a sunuldu. Seçim çalışmaları olduğu için bekleniyor. Diğer bir yandan da yer tespit çalışmaları yapılıyor. Ulaştırma Bakanlığı yer tespit çalışmalarıyla uğraşıyor. 3 tane yer belirledi. En uygun yer hangisiyse oraya karar verilecek. Rize havalimanı projesinin seçimlerden önce açıklanmasını bekliyoruz. Yerel seçimlerden önce sayın başbakanın bu müjdeyi vermesini bekliyoruz” dedi.
 
Rize’nin gerçekten bir havaalanı ihtiyacı olduğunu da söyleyen Turna, “Havaalanı ile ilgili bir komisyon oluşturuldu ve komisyonun çalışmaları sonucunda böyle bir ihtiyacın var olduğunu saptadık. Dosyayı Başbakana ulaştırdık. Başbakan da bu talebin resmileştirilmesini istedi. Havaalanının yapılması doğrultusunda görüş var. Bunun hayata geçirilmesini bekliyoruz. Trabzon’da havalimanı var çok yakın deniyor. Biz iki komşu kentiz. Bazen sis oluyor başka illere gidebiliyor. Sonuç olarak Karadeniz’i bütün olarak düşünüyoruz. Karadeniz bu yatırımda da birlikte kazanacaktır. Rize ile Trabzon’un birbirini çekemez düşünceleri vardır. Ben böyle düşünmüyorum. Trabzon ve Rize iki kardeş ildir. Birbirlerini desteklemeleri gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim