Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, kar yağışının yoğun olduğu son üç günde il genelinde 168 acil vaka ile yolları kapanan bölgelerde yaşayan 62 diyaliz hastasının diyaliz merkezleri ve hastanelere nakillerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, gerek acil sağlık hizmetlerinin sunumunda eksiklik olmaması, gerekse gebe ve diyaliz hastalarının kar yağışından mağdur olmamaları için tüm 112 birimlerinin Gece Gündüz çalıştığını belirtti.

Yardım talebinin çok olması nedeniyle Valilik koordinasyonunda Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmetindeki arazi tipi araçları da Sağlık Müdürlüğü bünyesine aldıklarını ifade eden Tepe, "Şüphe yok ki bu hususta en takdire şayan davranışı arazi tipi aracı olan vatandaşlarımızdan gördük. Bizlere başvurarak araçlarını tamamen gönüllük esasına göre bizlerin koordinasyonunda hastalar için seferber etmek istediler" dedi.

Kar yağışının yoğun olduğu son üç günde il genelinde 168 acil vaka ile yolları kapanan bölgelerde yaşayan 62 diyaliz hastasının diyaliz merkezleri ve hastanelere nakillerini gerçekleştirdiklerini kaydeden Tepe, "Bize destek olan gerek kamu kuruluşlarımıza gerekse sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Ayrıca hastalarımıza ulaşma konusunda bize yardımcı olan ve can siperane çalışan İl Özel İdaresi çalışanlarına da teşekkürü borç biliyoruz" diye konuştu.

Tepe, vatandaşlardan, köy yollarının erken açılması için acil olmayan vakalarla ilgili 112 Acil Servis'i gereksiz meşgul etmemelerini de istedi.

Rize'de Nüfus Müdürlükleri Seçim Öncesi Cumartesi ve Pazar da Açık Olacak Rize'de Nüfus Müdürlükleri Seçim Öncesi Cumartesi ve Pazar da Açık Olacak

-Off-roadcular Topkaya köyündeki diyaliz hastasını kurtardı



Rize merkeze bağlı Topkaya köyünde yaşayan 72 yaşındaki diyaliz hastası Zihni Horoz, Rize Arama Kurtarma Ekibindeki off-roadcular yardımıyla evinden alınarak Rize Özel Diyaliz Merkezine götürdü.

Zihni Horoz'un oğlu Selahattin Horoz, 3 günden beri yollarının kapalı olduğunu ve elektrik sıkıntısı çektiklerini belirterek, "Sağolsun 112 acil servis ekipleri bize ulaştılar ve yardımcı oldular. Şimdi de babamı diyalize girmesi için hastaneye götüreceğiz. Allah devletimizden ve bize hizmet eden insanlardan razı olsun" ifadelerini kullandı.

Rize Arama Kurtarma Ekibinde görevli Kadir Küçükaydın ise Valilik bünyesinde, İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde ulaşılamayan köylere çıktıklarını kaydederek, "Kar yağışı başladığı günden beri 112 Acil Servis ekipleriyle nöbet tutarak, elimizden geldiğince vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Off-road araçlarımızı zevk için kırmaktansa vatandaşlarımıza hizmet yolunda kullanıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim