Konuyla ilgili bugün ÇAYKUR Genel Müdürlüğü`nde bir basın toplantısı düzenleyen Sütlüoğlu, “1. Sürgün tüm hızı ile devam ediyor. Çayın tüm bölgelerde aynı anda geleceğini ve vatandaşımızın çayını vermekte sıkıntı çekeceğini ön görmüştük. Vatandaşlarımızı çay bahçelerine erken girmeleri konusunda uyarmıştık. Bu nedenle fabrikalarımızı erken açtık. Üreticilerimizden çaylarını erken toplayıp teslim etmelerini istedik. Maalesef bu çağrımız karşılık bulmadı. Az sayıda üreticimiz çayını erken verdi.
 
Kapasitemiz 8 bin ton. Şu anda günlük 9 bin ton civarında çay alıyoruz. Özel sektör de ÇAYKUR da biranda çaya boğuldu. Özel sektörün bu yoğunlukta çay fiyatlarını aşağı çekmek istemesi ile bir çağrı yaparak kotamızı 350 kilodan 450 kiloya çıkarttık. Üreticimizin kotasının tamamını alacağımızı, çaylarını toplamakta acele etmemelerini istedik. Ama üreticimiz yine acele etti. Bu acele ve panik iyi niyetli olmayan firmaların işine geldi. Üreticiler birkaç gün dediğimizi yapsaydı fiyatlar aşağı düşmeyecek taban fiyatının üzerine çıkacaktı. Ancak üreticinin bu telaşı özel sektör firmalarının yaş çay fiyatlarına aşağı çekmesine neden oldu. Bir milyon üreticinin bedduasını almak kime ne fayda getirir. Zararın neresinden dönülürse kardır. Üreticilerimiz acele etmesinler. Kotalarının tamamını alacağız. Kalan çayları için özel sektör işletmeleri yarışa girecektir. Çay fiyatı taban fiyatının üzerine çıkacaktır. Çünkü özel sektör çay almak zorundadır. Yapmamız gereken sabretmek, acele etmemektir. Bu bir zirai üründür. Bir anda toplamayıp bunun hasadını zamana yaymalıyız. Karadenizliyiz, acelecilik var ama bu iş aceleye gelmez” diye konuştu.
 
ÇAYKUR’A DÜNYA KALİTE ÖDÜLÜ
ÇAYKUR 3 farklı ürünü ile dünyaca ünlü `Monde Selection` firması tarafından yapılan değerlendirmede iki altın ve üç gümüş madalyaya layık görüldü. ÇAYKUR geçtiğimiz hafta Portekiz`in başkenti Lizbon’da düzenlenen törenle ödüllerini alırken, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, düzenlediği basın toplantısında bununla ilgili bilgiler verdi. Sütlüoğlu yaptığı açıklamada, “Yoğun bir sezon yaşıyoruz. Bu yoğunluk içerisinde aldığımız güzel bir sonucu bizlere paylaşmak istedim. `Monde Selection` 1961 yılından bu yana kalite ödülü veren ciddi ve saygın bir örgüt. ÇAYKUR olarak birkaç yıldır bu ödülü almanın onurunu yaşıyoruz. Milyonlar ile ifade edilen büyük bir aileyiz. Bu hepimizin başarısıdır. Bu yıl Altınbaş ve Hemşin Organik çayımız ve bunun yanında 3. yılını henüz doldurmamış olan `Didi` isimli soğuk çayımız iki altın bir de gümüş madalya alarak rekor kırdı. Didi doğar doğmaz sektörde rakipleri arasında başpehlivan olmuştu. Dünya da ise kendi alanında ödül alan tek ürün oldu. ÇAYKUR bu ödüller ile kalitesini tescilleyen bir kurum oldu. ÇAYKUR olarak çok bilinen bir dünya markası haline geleceğiz. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun“ şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim