Rize'de Yaşlılar Haftası Kutlamaları Kapsamında Ziyaretler Rize'de Yaşlılar Haftası Kutlamaları Kapsamında Ziyaretler
 Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy beldesinde yaşayan Ramazan Çepni ve ailesi, akşam ezanı okunduktan sonra iftarını açıyor. Daha sonra hazırlıklarını tamamlayarak bahçeye giden Çepni ailesi, projektör ve lüks ışığında sahura kadar çay topluyorlar.
Ramazan Çepni, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikinci sürgün çayın ramazana denk geldiğini belirterek, "Gündüz çay toplamak zor oluyor. Oruçlu tarlaya girdiğimizde çok susuyoruz. Böyle bir yöntem bulduk. Akşam iftarımızı açtıktan sonra projektör ve lüks yardımıyla tarlamızı aydınlatıyoruz. Bu yöntemle sahura kadar çay topluyoruz. Bu bizim için daha kolay oluyor" dedi.Gündüz belediyede çalıştığını, akşam iftardan sonra çay bahçesine giderek ailesine yardım ettiğini anlatan Çepni, şunları söyledi: "Çay bahçesinin her yerine ışık götürmemiz mümkün olmuyor. Lüks lambamız var onula istediğimiz yeri aydınlatabiliyoruz. Bu şekilde çayımızı rahat şekilde topluyoruz. Bu yönetimi herkse tavsiye ederim. Bazı kişiler gece yabani hayvan çıkar diye bu işe pek yanaşmıyor. Bizim burada domuz ve çakal olur. Makasın sesini vurduğu zaman zaten onlar kaçıyor."
Barış Çepni ise gündüz aşırı sıcaktan dolayı çay hasadı yapmakta zorlandıklarını ifade ederek, "Akşam orucumuzu açtıktan sonra makaslarımızı alıyoruz çay bahçesine inip çay topluyoruz. Gece çay toplamak gündüz güneşli havanın altında toplamaktan daha iyidir. Susama derdimiz olmuyor" diye konuştu. Sadet Çepni de gündüz çay hasadı yapmakta zorlandıkları için iftardan sahura kadar çay topladıklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim