Şiddetli fırtına sebebiyle avlanmaya çıkamayan Karadenizli balıkçılar, fırtına tehlikesinin ortadan kalkmasıyla avlanmadan yeniden bereketli dönmeye başladı.

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve fırtına nedeniyle Karadenizli balıkçılar bir haftadır avlanmaya çıkamıyordu. Samsun'da fırtınanın dinmesiyle denize açılan balıkçılar, ağlarını hamsi, istavrit, kefal, mezgit ve barbuya ile doldurdu.

Samsun'da 7 liradan satılan hamsi ve istavritin fiyatı 4 liraya kadar düştü. Barbunya 20 liradan 10 liraya, mezgit 15 liradan 8 liraya ve kefal 8 liradan 5 liraya düştü. Fiyatların düşmesi vatandaşları da sevindirdi.

http://www.haber53.com/resimler/images/20131214hamsi.jpg
Konu hakkında bilgi veren balıkçı Ayhan Liman, kötü hava şartları nedeniyle 1 haftadır avlanamadıklarını ve bu nedenle balık fiyatlarının yükseldiğini hatırlattı.

Fırtınanın dinmesi üzerine dün gece Karadeniz'e açılan balıkçıların bol miktarda hamsi, barbun, mezgit, kefal ve istavrit avladığını belirten Liman, "Fiyatların yüksek olması nedeniyle bir haftadır gariban vatandaşlarımız balık almakta güçlük çekiyordu ancak, bol miktarda hamsi ve istavrit çıkması ve fiyatının 4 liraya kadar düşmesi en çok gariban vatandaşlarımızı sevindirdi. Yine tezgahlarda bulunmayan mezgit ve barbunya yeniden bol miktarda çıkmaya başladı" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim