ÇAYKUR’A İKİ ALTIN VE ÜÇ GÜMÜŞ MADALYA 

- ULUSLARARASI BAĞIMSIZ MONDE SELECTIONS KURULUŞU, SOĞUK ÇAY DİDİ’YE ÖDÜL YAĞDIRDI

Son yıllarda teknolojik yenilikleri, ürün çeşitliliği, ambalajı ve kalitesi ile adından söz ettiren Çaykur, tarafsız uluslararası bir organizasyonun Portekiz'in başkenti Lizbon'da düzenlediği ödül töreninden iki altın ve üç gümüş madalya ile döndü. 

Merkezi Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan “Monde Selections” Uluslararası Kalite Enstitüsü tarafından bu yıl detaylı bir şekilde analizi yapılan Çaykur’un "Didi” soğuk çayı, kendi alanında dünyada bir numara olmayı başardı. Kalite, lezzet, aroma gibi ürün performans ve hijyen kriterleri bakımından öne çıkan "Didi", iki altın ve bir gümüş madalya alarak Türkiye’nin yükselen markası oldu. Kuru çay kategorisinde ise Hemşin Organik ve Altınbaş çayları gümüş madalya aldı.

Portekiz’in başkenti Lizbon’daki tarihi Patio de Gale binasında yapılan ödül törenine katılan Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoğlu, Didi’nin kazandığı altın ve gümüş madalyaları, Monde Selections Uluslararası Kalite Enstitüsü Başkanı Patrick de Halleux’un elinden aldı. Didi Bergamot ve Didi Şeftali altın madalyaya layık görülürken, Didi Limon bu iki lezzetin hemen ardından gümüş madalyayla taçlandırıldı. 2015 yılında Monde Selections, 82 ayrı ülkeden sekiz ana kategoride 3 bin 160 ürününü kalite kontrol analizine gönderdi. Su ve ferahlatıcı içecekler kategorisinde Çaykur’un “Didi” soğuk çayı 2015’in birincisi seçildi.

DİDİ DÜNYA DEVLERİYLE YARIŞIYOR
Lizbon’da yapılan ödül töreninin ardından açıklama yapan Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoğlu, Çaykur’un markalaşma sürecinde ciddi adımlar atığını ve bundan sonra da markalaşma sürecinin devam edeceğini söyledi. Genel Müdür Sütlüoğlu, "Dünya standartlarında yeni markalar çıkarıp bunu daha da ileri seviyelere taşımak gibi bir hedefi ekip çalışmasıyla yürüttük. İlmi bir zeminde, çok yönlü olarak halkımızın ve dünyanın tercihlerini dikkate alarak, çalışmalarımızı yaptık. Ve bunun sonucu olan bugün, büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Burada Portekiz’in Başkenti Lizbon’da tarihi bir mekânda iki altın üç gümüş madalya aldık. Altınbaş ve Hemşin organik çaylarımız ve Didi’miz bu madalyaları almış oldu. Didi ürünümüz daha üçüncü yılında kendi kategorisinde birinci sırayı aldı. Bu ödül hem bizim için hem ülkemiz için büyük bir başarı. Bu başarıda emeği geçen başta üreticilerimize, bütün çalışanlarımıza ve herkese teşekkür ediyoruz. Buradan büyük bir mutlulukla ülkemize dönüyoruz" dedi.

"EN MODERN FABRİKAYI İNŞA EDİYORUZ"
Çaykur’un başarısında insan unsurunun yanı sıra, teknolojiye de ciddi yatımlar yaptıklarını belirten Çaykur Genel Müdürü Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoğlu, yeniliklerin takipçisi olduklarını, fabrikaları teknolojik olarak yenileyerek daha ileriye taşıyacaklarının müjdesini verdi. İnşaatı devam eden paketleme fabrikasının dünyanın en teknolojik, en çevreci, en akıllı, otomasyonu ve üretim kapasitesi en yüksek fabrikası olduğunu, bu fabrikanın aynı zamanda turistik bir çekim merkezi görevini de yerine getireceğini de sözlerine ekledi.

"1 NUMARA OLMAYI HEDEFLİYORUZ"
Çay pazarında dünya devleri ile yarışarak her alanda önde olmak için çalıştıklarını ifade eden Sütlüoglu, "Çaykur'un dünya çapında bir marka olmasını hedefliyoruz. Ülkemizin uluslararası arenada da marka değeriyle öne çıkmaya ihtiyacı var. Hedefimiz bu bilinçle çalışarak bunu bütün dünyaya kabul ettirmek ve ülkemize en büyük katkıyı sağlamaktır" dedi.

"TÜRK ÇAYI DÜNYANIN EN SAĞLILIK ÇAYIDIR"
Türk çayının kuzey iklim kuşağında yetişen cay olduğuna vurgu yapan Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoglu, Türkiye'de yetişen çayın üzerine iklim şartlarından dolayı kar yağdığı için haşere bulunmadığını, kimyasal kullanmak zorunda olunmadığını ve bu sayede dünyanın en sağlıklı çayı olduğunun önemini vurguladı. Sütlüoğlu "Ülkemiz dışında çay üreten bütün ülkeler, pestisit diye adlandırılan haşere kimyasalları kullanmak durumundalar. Bu çok zararlı bir maddedir. Bizim çayımız zaten organiğe çok yakın bir çaydır. Biz de bunun farkındayız ve bu nedenle çayımızı tamamen organiğe dönüştürmek için çalışmalarımızı hızlandırdık. Her yıl organik alanlarımızı genişletiyoruz. Türkiye’de dünyanın en sağlıklı çayını biz üretiyoruz. Çayımızda hiç bir katkı maddesi bulunmuyor. Bizim çayımız lezzetiyle de ön plana çıkıyor. Bunu önce kendi insanımıza daha sonra diğer dünya ülkelerine tanıtmak istiyoruz. Çaykur olarak çayımızı el değmeden üretiyoruz. Çay boşaltırken bile robotik boşaltma makineleri ile çay boşaltılıyor, üretiliyor, paketleniyor, tüm işlemler el değmeden tamamlanıyor. Herkesin bunu bu şekilde bilmesi ve tercihlerini bu doğrultuda yapmaları hem kendi sağlıkları hem de çocuklarının, torunlarının, yani gelecek nesillerinin sağlığı açısından çok önemli" açıklamasında bulundu.

"MARKALARI DÜNYA İLE BULUŞTURUYORUZ"
Lizbon’daki kalite ödül törenin de açıklamada bulunan Monde Selections Uluslararası Kalite Enstitüsü Başkanı Patrick de Halleux, 1961 yılından bu yana yüzlerce markayı dünya piyasalarına taşıyarak önemli bir görevi ifa ettiklerini söyleyerek bugün de 82 ülkeni ürünlerini dünya piyasalarına tanıtmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

1961 yılından bu yana kalite kontrolü alanında önemli ve bağımsız bir kuruluş olan Monde Selections, kimyevi analizleriyle uluslararası üne sahip. Çalışmalarını Meurice Enstitüsü’yle ortaklaşa gerçekleştiriyor. Analizlerde sağlık, kalite, hijyen ve damak zevki esas alınıyor. Meurice Enstitüsü tarafından yapılan analizler, daha sonra uzman jüri üyeleri tarafından puanlanarak, derecelendiriliyor. Jüride eczacılar, kimyagerler, gurmeler ve tasarımcılar yer alıyor. Jüri heyeti tarafından yapılan planın ardından Monde Selections, final organizasyonu gerçekleştirerek, ödülleri tüm dünya kamuoyuyla paylaşıyor.

Editör: TE Bilisim