Henüz iki yıldır piyasada yer almasına rağmen tüketicilerimiz tarafından beğenilen ve en çok aranan ürün olan ayrıcauluslararası anlamda dünyanın en itibarlı kalite sınıflandırma enstitüsü “MondeSelection” tarafından çeşitli kategorilerde ödüllendirilen ‘didi’, Asya pazarında da yer almaya başladı.


2014’te Çin’de yılın işadamı seçilen Radil Abula ‘didi’nin Çin’de dağıtımını üstlenmek üzere Rize’ye gelerek Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nu ziyaret etti. Didi’nin iç piyasada ilk sıraya yerleştiğine vurgu yapan Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, dünya markası olma hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

“TÜRK ÇAYI DÜNYADA TEK”
Çin Halk Cumhuriyetininönemli büyüklükte restaurant ve mağazalar zincirlerinden biri olan Arman Marketler Zincirinin sahibi Abula; gerçekleştirdiği ziyarette Rize çayından övgüyle bahsetti. Rize çayının kalitesini bildiğini belirten Radil Abula, “Rize’de yetişen çayın üzerine kar yağıyor ve Türk çayı da bu özelliği ile dünyada ender ülkelerden birisi. Çin’de çok çay yetiştiriliyor ancak üzerine kar yağan çay daha kaliteli. Türk çayının belli bir süre kar altında kalıyor olmasının, kalite standartlarını ve değerlerini olumlu yönde etkilediğine inanıyorum” dedi. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ve teknik ekibi ile birlikte Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ve Cumhuriyet Çay Fabrikası’nı gezen Abula, buralarda işleyiş hakkında çok yönlü bilgilendirildi.

“DÜNYAYA AÇILMAYA DİDİ İLE DE DEVAM EDECEĞİZ”
Biyoteknoloji üzerine master yapan ve Çin olimpiyat sporcuları beslenme ekibinde uzun süre görev alan Radil Abula Çaykur’un çok önemli kapasitede teknolojik ve otomasyon tesislerinin bulunduğunu, bunun da kaliteli ürün elde edilmesinde fazlasıyla etkili olduğunu dile getirdi.Bunun üzerine Sütlüoğlu; “Bugüne kadar ürettiğimiz ürünlerin tamamında önceliğimiz iyi hammadde ve kalite olmuştur. Aynı şekilde amacımız didi üretiminde de bubakış açısı ve tüketici tercihleri doğrultusunda hareket ederek ülkemizde ve yurtdışında uzun yıllar kalıcı olmaktır. Bunun için gereken bütün adımları önceden yaptığımız planlamaya göre atıyor, sağlam ve emin adımlarla ilerliyoruz.Hedefimiz bu yılın sonunda 60 ülkeye didi soğuk çayın ihracatını gerçekleştirebilmektir” dedi.
Editör: TE Bilisim