İlçe meydanında bulunan ve geçtiğimiz günlerde yıkımları gerçekleştirilen Jandarma, Hükümet Konağı ve Maliye lojmanının yerine yapılacak olan yeni Hükümet Konağı inşaatına bir tepki de Milliyetçi Hareket Partisi’nden geldi.
 
MHP Rize İl başkanı Cem Kazmaz, Çayeli Belediye Başkan Adayı Cihan Cihangir ve partililerin katıldığı basın açıklamasında söz alan Kazmaz; Çayeli’nin meydandaki binaların yıkımı ile beraber yıllar sonra yeniden denizle buluştuğunu ve nefes almaya başladığını söyledi.
 
Basın açıklamasına katılan vatandaşlar ellerindeki “Çayeli Meydanını Geri İstiyor” , “Örme Denize Duvar Geleceğin De Hakkı Var” yazılı pankartlar ve “Çayeli Meydanı 2. Gezi Parkıdır” sloganlarıyla destek verdiler.
 
İlçe meydanına yapılacak olan projenin halktan ve sivil toplum örgütlerinden tepki çektiğini söyleyen Kazmaz konuşmasına şöyle devam etti:
 
“Buraya yapılacak proje sonrası Çayeli yine denizden koparılacak, yine Çayeli’nin nefes alması engellenecek. Biz onun için buraya toplandık ve burada değişim istiyoruz. Bu değişimi de Çayeli halkı ve sivil toplum örgütleri adına istiyoruz. Buradan şu sözü veriyoruz; 30 Mart günü Çayeli halkı ilçe yönetimine MHP kadrolarını layık görürse buradaki bu projeyi durduracak ve imar değişikliğine gideceğiz”
Editör: TE Bilisim