Rize Kültür Park Altın Salon’da kurulan 9 sandıkta oy verme işlemi gerçekleşirken, oy verme işleminde bulunacak STK Başkan ve yöneticileri Ak Parti Rize’de milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan 23 ismin dışında da tercihte bulunabiliyor.Rize’nin milletvekili sayısı 3 olduğundan oy verme işleminde bulunan STK başkan ve yönetim kurulu üyeleri oy pusulasına 3 isim yazma hakkına sahip.

ak-parti-rize’de-stk-temayulu-basladi-12.jpg

Ak Parti Rize Eski İl Başkanı ve Rize Milletvekili Aday Adayı Hikmet Ayar da oy verilecek salona geldiğinde sandık kurullarını tek tek dolaşarak görevlilerle toklaştı. Ayar, ardından aday adayı diğer milletvekilleriyle de bri araya gelerek sohbette bulundu.

ak-parti-rize’de-stk-temayulu-basladi-14.jpg

Ak Parti Rize Aday Adaylarının da Kültür Park Altın Salon’da ziyaretçilerini karşıladığı oy verme işlemi sırasında Rize Medya Derneği (RİMED) Başkanı Muhittin Sandıkçı yaptığı açıklamada, STK temsilcilerinin böyle bir oluşum içerisinde yer almasının Rize için olumlu bir gelişme olduğunu kaydederek, “Türk siyasetini yöneten siyasi partilerin yanında halkın da yer aldığı en büyük örgütlerin başında bulunan STK’ların da görüşlerinin alınması ile yapılan bu anketler inşallah Türkiye için hayırlı sonuçlar doğurur. Bu vesileyle bundan sonraki süreçte de dileriz STK’lar bu süreçlere daha fazla dahil edilir.” diye konuştu.

muhittin-sandikci-oy-kullanirken-ak-parti-rize’de-stk-temayulu-basladi.jpg

Hizmet İş Sendikası Başkanı Mehmet Alaca ise oy verme işlenminden sonra yaptığı açıklamada, STK’lar olarak görüşlerimizin alınmak istenmesi Rizemizin birlikte yönetilmesi konusunda atılan bir adımdır. Bundan sonra yapılacak projelerde de STK’ların Rizemiz için görüşlerinin daha fazla alınacağı inancıydayım. Diğer siyasi partilerin de böyle bir uygulamada bulunması halinde o partilerin de davetine iştirak ederek, Rizemiz için görüşlerimizi aynen ifade edeceğiz.” diye konuştu.

ak-parti-rize’de-stk-temayulu-basladi-13.jpg

Ak Parti Rize İl Başkan Vekili İshak Alim ise açıklamasında bugün Rize’de bir demokrasi şöleninin yaşandığını ifade ederek, STK’ların da görüşlerinin partileri için önemli olduğunu kaydetti.

Oy verme işlemi akşam 17.00’da bitecek.

ibrahim-koroglu-oy-kullanirken-ak-parti-rize’de-stk-temayulu-basladi.jpg

ak-parti-rize’de-stk-temayulu-basladi-11.jpg

ak-parti-rize’de-stk-temayulu-basladi-15.jpg

Editör: TE Bilisim