Rize  Protokolününde hazır bulunduğu Sahil Camii vatandaşlarla doldu taştı.100. Yılda  Rize de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen Sahil Camiindeki Çanakkale şehitlerini anma programına Rize Valisi Ersin Yazıcı, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Müftüsü Yusuf Doğan,Vali yardımcıları,Belediye Özel Kalem Müdürü, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ve çok sayıda vatandaş yapılan Dua’lara ‘Amin’ dediler.Sahil Camii’ndeki  program da Rize Valisi ve Rize Belediye Başkanı  Çanakkkale deki şehit ler için duygularını dile getirdiler, Cemaatle bir arada olan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Onur ve şöhretle dolu bir tarihe Türk milletinin temsilcilik, Mehmetçiğin ise mimarlık ettiğini söyleyerek, Çanakkale nin imanın zaferi olduğunu söyledi.
 
 
Rize Valisi Ersin Yazıcı ise Camide bulunan cemaate, O gün yedi düvele karşı bu toprakların vatan olması için binlerce şehit verdik. . Bu topraklar bizimdir diyen Mehmetçik, kanının son damlasına kadar ülkesindeki arazileri bırakmamıştır. Çok kanlı ve elem dolu dokunaklı hatıraların bırakıldığı Çanakkaleyi hepinizin görmesini arzu ediyorum dedi.
 
 
Sahil Camiindeki program vatandaşların gözyaşları ile  İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın yaptığı Dua ile sona erdi. Cami avlusunda O günün Askerlerinin cephede içtiği çorbadan  Vali Yazıcı ve Başkan Kasap, hem içti hemde vatandaşlara  ikram ettiler.
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim