Konu ile ilgili bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Mete; “Bölgemizde çikolatalı ve sade olarak yetişen ilçemizde de bol miktarda bulunan, çürüyüp heba olan sarı hurmayı halkımızın beğenisine sunup, damak çeşitliliğini artırıp, sağlık açısından değerlendirilip ekonomiye kazandırmak için kollarımızı sıvayıp üretime başladık. Sarı hurma şeker hastalığının antidepresanıdır. Bilindiği gibi kan şekerinin yükselmesi pek çok organı olumsuz etkilemektedir. En çok hasar gören organlar; göz, böbrek ve kalp olmaktadır. İşte sarı hurma dengeleyici özelliği ile bunların önüne geçmektedir” dedi.

hurma4.jpg

Başkan Mete açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hurma içerik olarak çok çeşitli vitamin ve minerallere sahiptir. Lif, yağ ve proteinler açısından da çok zengindir. Hurmada sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor ve klor da bulunmaktadır. Hurma ayrıca a vitamini, betakaroten, B1, B2,B3 ve B6 vitaminlerini de içerir. Bunun yanında vücuttaki karbonhidratların enerjiye çevrilmesine, protein ve yağların vücudun diğer ihtiyaçları için kullanılmasına yardımcı olur. Adına cennet hurması ve güzellik iksiri de denilen bu ürünümüzü Kooperatif olarak değerlendirmeyi amaçlayarak tamamen doğal pekmez ve şurup olarak üretip halkımıza sunmayı hedefledik Üretiminde şeker kesinlikle kullanılmamaktadır.”

hrma3.jpg

hurma2.jpg

Takla atan araç ağaçların sayesinde uçuruma düşmekten kurtuldu: 4 yaralı Takla atan araç ağaçların sayesinde uçuruma düşmekten kurtuldu: 4 yaralı

hurma1.jpg

Editör: TE Bilisim