Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Femin-Art’ın Pazar Şubesi’nin, Trabzon Genel Merkez ile birlikte düzenlendiği, ‘Sonbahara veda’ isimli karma resim ve fotoğraf sergisi Pazar Belediye Binası giriş katında, düzenlenen törenle açıldı.

serg5.20131210213022.jpg

Pazar kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye başkanı Ahmet Basa, Femin-Art Genel Başkanı Şükran Yangın Üst, Pazar Şube Başkanı Melek Asiye Baltacı’nın birlikte kurdelesini kestikleri sergiye, çok sayıda davetli katıldı.

serg3.20131210213043.jpg

Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Femin-Art Pazar Kurucu Şube Başkanı Melek Asiye Baltacı, ‘Sonbahara veda’ isimli ilk sergiye katılan herkese teşekkür ederek, sözü Genel Başkan Şükran Yangın Üst’e bıraktı.

serg1.20131210213107.jpg

Üst ise yaptığı konuşmada, Türkiye’deki 11’inci şubeyi Pazar’da açıklarını ifade ederek, “Kurucusu ve Genel Başkanı olduğum Femin-Art’ın yurtdışında da 5 şube, 5 temsilciliği var. Hızlı bir sergi oldu. Arkadaşlarımız çok heyecanlılar. Sedef Telatar ve Melek Asiye Baltacı; 2 Aralık’ta şubemizi Pazar’da kurup bugün de sergi açılışını gerçekleştirdiler. İlk sergi olmasına rağmen bu ilgi bizleri de heyecanlandırdı. Yeri gelmişken ve Sayın Belediye Başkanımız da buradayken ifade etmeliyim ki bir sanat derneği olan Pazar’da sanat galerisine de ihtiyaç vardır. Bu dernekle birlikte Pazar'ı da uluslararası bir boyuta taşımış oluyoruz. İstenildiğinde dünyanın dört bir yanından sanatçıları bir çok etkinlik için Pazar’a getirebiliriz.” dedi.

serg4.20131210213129.jpg

Pazar kaymakamı Selçuk Aslan ise yaptığı konuşmada, “Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Pazar Şubesi’nin de bir nevi açılışı gibi olacağına inanıyorum, ‘Sonbahara veda’ adlı serginin. Daha önce ortak bir duvar boyama etkinliği gerçekleştirmiştik. Pazar’ımızın girişine farklı bir vizyon kattığını birlikte gördük. Büyük Atatürk’ün de dediği gibi, sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kesilmiş demektir. İnsanlar geçim derdini aştıkları merhaleden sonra estetik sanatlara biraz daha imkan, zaman, fırsat ve para ayırabileceklerini değerlendiriyorum. İlçemizde bir sanat derneği şubesinin kurulması; alttan gelen gençlerin yetişmesi noktasında sanatsal gelişime katkı sunacaktır. Bu umarım ilk adım olur ve farklı sanatsal faaliyetler artar. Bu aşamada da yeni bir kültür merkezi ihtiyacımız daha net ortaya çıkar. Bu binamız da her ne kadar belediye hizmet binası olsa da mimari olarak kültür merkezi olarak inşa edilmiştir. Şu an ihtiyacımıza cevap verebiliyor ancak daha büyük bir kültür merkezi hedefimiz olsun.” diye konuştu.

serg2.20131210213147.jpg

Konuşmaların ardından davetliler sergiyi gezerken, ‘Sonbahara veda’ isimli karma resim ve fotoğraf sergisinin Perşembe günü akşamına kadar açık olacağı ifade edildi.

Editör: TE Bilisim