Takla atan araç ağaçların sayesinde uçuruma düşmekten kurtuldu: 4 yaralı Takla atan araç ağaçların sayesinde uçuruma düşmekten kurtuldu: 4 yaralı
Pazar ilçesinde kar nedeniyle mahsur kalan iki GSM şirketi teknikeri kurtarıldı.

İlçeye bağlı Alçılı köyündeki GSM vericisinde meydana gelen arıza nedeniyle tekniker İbrahim Aslan ve Ömer Doğan, köye gitti.

GSM vericisinin bulunduğu bölgeye 2 metreye yaklaşan kardan dolayı yürüyerek ulaşabilen Aslan ve Doğan, arızayı giderdi ancak hava karınca geri dönemedi.

Teknikerlerin 112 Acil Servis'i arayarak yardım istemesi üzerine Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE), AKUT, jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri bölgeye sevk edildi. Yürüyerek saat 02.00 civarı bölgeye ulaşan ekipler, Aslan ve Doğan'ı kurtararak, Pazar ilçesine getirdi.

Donma tehlikesi geçiren Aslan ve Doğan, kontrol amacıyla Kaçkar Devlet Hastanesine götürüldü. Teknikerlerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, teknikerlerin tamir için gündüz saatlerinde bölgeye çıktığını belirterek, "Uzun bir mesafe yürümüşler. Havanın kararması ve soğuması üzerine geri dönmeleri zorlaşınca 112 Acil Servisi arayarak yardım istediler. Bölgeye RİKE, UMKE ve AKUT ekibi sevk edildi. İki vatandaşımıza ekiplerimizin yoğun gayretleri ile geç saatte ulaştık ve  Pazar'a getirdik, Sağlık durumları iyi" dedi.
Editör: TE Bilisim