Organik Tarım, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programlarından mezun olan öğrenciler için okulun çok amaçlı salonunda tören düzenlendi. Törene Kaymakamımız Selçuk ASLAN, RTEÜ Rektörü Prof Dr. Hüseyin KARAMAN,  Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakülte Dekanı Prof Dr. Fatih SEYİS, öğretim görevlileri, sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin temsilcileri , öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.


Saygı duruşu istiklal marşının ardından Pazar MYO’nun tanıtım sinevizyonu ardından açış konuşmaları yapıldı. Konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere Rektör Prof Dr. Hüseyin Karaman, Kaymakamımız Selçuk ASLAN, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof Dr. Fatih Seyis tarafından hediyeler verildikten sonra mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. Mezuniyet yemini eden öğrenciler ardından kep fırlattı.


Kaymakamımız Selçuk ASLAN yaptığı konuşma da Programa katılanları selamladıktan sonra, “Pazar olarak Yüksekokulumuzu ve fakültemizi çok önemsiyor ve her zaman destekliyoruz. Yakın zaman da eski Meslek Lisesi bina ve arazisi Meteoroloji arazi yerleşkeye dahil edilmiş, kampüsü bölen yolda değişikliğe gidilmiştir. Üniversitemiz hızla büyümektedir. İlçelere de misyonlar çerçevesinde bölümler açılmıştır. Ekonomisinin büyük çoğunluğu çay tarımına bağlı ilimiz Rize’de ziraat bölümü Pazar’a verilmekle bir nevi zümrütü almış olduk. Ancak tarım bazlı diğer bölümlerinde Pazar’a eğitime başlamasını Pazar halkının beklediğini belirterek mezunlara seslendi; “Burada aldığınız eğitimle, bundan sonraki hayatınızda ihtiyaç duyacağınız her türlü donanıma sahip oldunuz, karşılaştığınız zorlukların üstesinde gelmeye çalışırken, bugüne kadar almış olduğunuz bilgi, beceri ve  edindiğiniz hayat tecrübesi sizin en büyük dayanağınız olacaktır. Hayatlarınızda önemli bir aşamayı daha geride bırakan sizleri ve iyi bir eğitim almanız için tüm imkanlarını seferber eden ailelerinizi gönülden tebrik ediyorum.  Bundan sonraki yaşamınızda her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum, yolunuz, bahtınız açık olsun”  şeklindeydi.

 

Editör: TE Bilisim