Kirazlık Çay Fabrikası'nda İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri kapsamında düzenlenen yangın tatbikatı, gerçek sanılınca panik yaşandı.

yang1.20140814092851.jpg

Fabrikada ilk olarak personele, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İsmet Güler tarafından 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

tatb7.jpg

Güler, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği için sağlanması gereken koşulları anlattı. İşletme sahiplerinin işçilerin çalışma koşullarına yönelik her türlü önlemi alması gerektiğini ifade eden Güler, “Araç ve gereçler noksansız bir şekilde bulundurulmalı, iş yerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin uyulup uyulmadığı kontrol edilmeli, işçiler karşı karşıya bulundukları mesleki riskler, alınması gereken tedbirler, yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirilmeli” dedi.

tatb6.jpg

Ayrıca, işçilerin işletmelerde mevcut olan güvenlik ve sağlık kurallarına uyması gerektiğini söyleyen Güler, işçilerin tehlike yaratabilecek davranışlardan uzak durması gerektiğini ifade ederek, “İşçiler çalışırken gerekli dikkati özenle göstermeli. Makine ve ekipmanlar kullanım kılavuzuna göre çalıştırılmalı ve kapatılmalıdır. İşçiler, ikazlara uymalı, kişisel koruyucu donanımları mutlak kullanmalı, işletme tarafından konulan güvenlik ve sağlık kurallarına uymalıdır” diye konuştu.

yang5.20140814092930.jpg

İşyeri Hekimi Dr. İbrahim Rakıcı ise, çalışanlara meslek hastalıkları, ilk yardım eğitimleri, işe giriş ve periyodik muayenelerin önemi ve yasal zorunlulukları hakkında bilgiler verdi.

Eğitimlerin ardından, herhangi bir şekilde çıkabilecek bir yangında, can ve mal kaybını en aza indirecek şekilde müdahalede bulunulması ve bu esnada alınacak tedbirler ile organizasyon, eğitim ve denetimi sağlamak amacıyla bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

yang4.20140814092941.jpg

Kirazlık Çay Fabrikası Müdürü Bülent Buçan ve İş Güvenliği Uzmanı İsmet Güler’in sorumluluğunda Pazar Belediyesi İtfaiye Ekibinden;  Kadir Aşkın Erol ve Engin Çakır, 112 Ambulans ve Fabrika ile sözleşmeli yetkilendirilmiş yangın firmasının katıldığı tatbikatta tutuşturulan lastik ve tahtaların,  en kısa sürede söndürme işlemi anlatıldı. Bunun yanında yaralanan kişilere ilk yardım, kurtarma ve en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırılması gibi acil eylem konularında fabrika personeline uygulamalı bilgiler verildi.

yang3.20140814092959.jpg

Tatbikat gerçeğini aratmayacak şekilde icra edilirken, bu esnada yoldan geçen vatandaşlar ile çevre sakinleri fabrikada gerçekten yangın çıktığını zannederek paniğe kapıldı. 112 acil servisini arayan bazı vatandaşlar ihbarda bulunurken, fabrika çalışanlarının yakınları da durum hakkında bilgi almak için telefonlara sarıldığı öğrenildi.

yang2.20140814093010.jpg

Editör: TE Bilisim